Projekcija dokumentarnog filma "Severni grad" u okviru FEŽES

FEŽES
Izvor: Galerijaaquarius

Drugi dan Četvrtog Festivala ženskog stvaralaštva "Impuls žene" u Severnoj Mitrovici započeće projekcijom dokumentarnog filma "Severni grad" Teodore Jovanović, saopštili su organizatori. 

Projekcija je zakazana za 19.30, a odmah posle prikazivanja filma počinje peti ciklus Likovnih okršaja. 

Budući da su većina do sada prijavljenih takmičara devojke, uglavnom studentkinje mitrovačkog Fakulteta umetnosti, kvalifikacije će započeti ženskim okršajima, kao delom programa FEŽES 2021. 

Šest do sada prijavljenih takmičarki biće žrebanjem neposredno pred početak nadmetanja rasporođene u dve kvalifikacione grupe. 

Planirano je da peti ciklus Likovnih okršaja traje od novembra 2021. godine do maja 2022. godine, a pobednik, kao i prethodnih sezona, dobija nagradu – samostalnu izložbu u "Akvarijusu" o trošku tog Privatnog kulturnog centra.

Prijave za popunu treće kvalifikacione grupe su u toku, a pravo učešća imaju svi zainteresovani koji smatraju da imaju senzibilitet za likovne umetnosti.

Specijalna gošća drugog dana Festivala biće Aleksandra Gracioza Negovanović, u ulozi člana žirija i di džeja.

Za pet dana festivala biće održano 12 programa u kojima će učestvovati 44 ženska stvaraoca, a ulaz na sve programe je slobodan.

Od samog početka festival se održava u prvoj nedelji marta, a povodom Međunarodnog dana žena, ali ove godine dva puta je odlagan zbog nepovoljne epidemiološke situacije. 

Festival ženskog stvaralaštva "Impuls žene" pokrenuo je PKC "Akvarijus" u Kosovskoj Mitrovici 2018. godine u nameri da, bez ideoloških predrasuda, predstavi umetnost (književnost, muziku, likovnu umetnost, film i scensku umetnost) koju potpisuju ženski autori.