Ahmeti: Počinjemo izgradnju podzemne garaže sa više od 700 parking mesta

špend ahmeti
Izvor: Facebook

U Prištini je danas predstavljen projekat izgradnje „Podzemnog parkinga“ koji će početi da se gradi u centru Prištine, u blizini Univerziteta, prenosi Kljan Kosova.

Danas je predstavljen projekat izgradnje „Podzemnog parkinga“ koji će početi da se gradi u centru Prištine, u blizini Univerziteta, prenosi Kljan Kosova.

Gradonačelnik Prištine Špend Ahmeti rekao je da je ovaj javno-privatni projekat planiran da bude završen do kraja sledeće godine.

„Ovo je naša obaveza koju smo preuzeli. Želimo da napravimo mesta za automobile, ali im ne dajemo prednost. Centar je prometniji i sa projektima koje smo uključili, gradskim kružnim tokom, saobraćaj će biti olakšan. Problem je broj automobila koji ulaze iz drugih gradova. Nastavljamo da zatvaramo neke ulice u centru," rekao je Ahmeti.

Ahmeti najavljuje i nova uređenja gradskog prostora.

„Želimo da ponudimo rešenja za centar grada, ali da se ne smatraju dodatnim parkiralištima. Nakon zatvaranja Trga Džordža Buša mlađeg, proširićemo radove na gradskom parku i zelenilu i izgradićemo prostor na kome mogu biti parking mesta“, zaključio je Ahmeti.

Projekat izgradnje pozemne garaže predviđa 700 parking mesta u podzemnoj garaži, dok će iznad površine biti 13.990 kvadratnih metara, koje će biti uređene zelenom površinom i dodatnim parking prostorom.