Dodelom diploma u Gračanici završena "Škola filmske magije 8"

Škola filmske magije.jpg
Izvor: Kosovo Online

U Gračanici je danas, dodelom diploma, završena osma po redu "Škola filmske magije", koju je pohađalo oko dvadeset đaka.

Tokom trajanja škole bili su obuhvaćeni kursevi produkcije, režije, scenarija, montaže, kamere.

Predavač scenaria i produkcije Dušan Bulić rekao je da je njihov zadatak bio da naprave igranu seriju.

"Ja sam prvi put ovde i moram reći da sam imao neviđenu tremu zbog ove dece. Naš zadatak je bio da napravimo scenario za pilot epizodu neke serije. Bilo je oko dvadesetak dece, svako je pomogao koliko je mogao, nadam se da će se prijaviti i sledeće godine", kazao je Bulić.

Stefan Krasić, koje je predavao režiju i scenario istakao je da itekako u grupi dece, koja su pohađala školu, vidi buduće režisere.

"Prvi put sam ovde, naš zadak je bio da ih natermao da zavole ovaj posao, Nadam se da smo uspeli. Itekako ovde vidim buduće režisere, i vdim ljude koji će profesionalno da se bave ovim poslom", rekao je Krasić.

Polaznica škole Sara Živić je po prvi put učestvovala u Školi filmske magije. Kaže da je uživala i mnogo naučila tokom časova.

"Pohađala sam produkciju i scenario, pošto sam upisala komunikologiju, želela sam da nastavim, da pogledam kako to sve izgleda i jako mi se dopalo, jer su predavači bili stvarno sjajni i učestvovali smo u svim segmentima škole, od režije, scenarija, kamera", rekla je Živić.

Polaznicima „Škole filmske magije 8“ su na kraju dodeljene i diplome.

Pokrovitelji škole su Ministarstvo kulture republike Srbije i Kancelarija za Kosovo i Metohiju.