Novi asfalt dobile ulice u Donjoj Gušterici i Dobrotinu

Milan Joksimović obišao radove na asfaltiranju ulica
Izvor: Opština Gračanica

Na teritoriji opštine Gračanica u toku su intenzivni radovi na obnovi i asfaltiranju lokalnih ulica, a novi asfalt danas su dobile ulice u Donjoj Gušterici i Dobrotinu.

"Sredstvima lokalnog budžeta u Donjoj Gušterici asfaltirano je devet ulica u dužini od 720 metara, dok su u Dobrotinu novi asfalt dobile dve ulice dužine 530 metara", saopšteno je na sajtu opštine Gračanica.

Radove na asfaltiranju danas je obišao zamenik predsednice opštine Gračanica Milan Joksimović, u pratnji direktorke za urbanizam Aleksandre Đekić, direktorke inspekcije Jelene Stojanović, direktora javnih službi Vladice Trajkovića i  direktora katastra Nikole Marinkovića.

„Poslužilo nas je lepo vreme i evo privodimo kraju asfaltiranje ulica u ovom delu opštine. U Donjoj Gušterici i Dobrotinu danas će biti asfaltirano 11 ulica u dužini od 1.200 metara. Cilj opštine Gračanica je da do svake kuće dođe asfalt i da na taj način svojim građanima omogući bezbedniji i lagodniji život“, rekao je Joksimović.

Prema rečima Aleksandre Đekić u tom delu opštine Gračanica ostaće svega par ulica bez asfalta.

„U ovoj godini mnogo je ulica i puteva asfaltirano, posebno u proteklih nedelju dana. Trudili smo se da utrošimo namenjena sredstva za te radove. Meštani su na budžetskim raspravama najviše tražili asfaltiranje ulica i prilaza kako bi im život bio olakšan u tom smislu“, rekla je Đekić.

Plan je da se narednih dana, ukoliko vremenske prilike dozvole, asfaltiraju ulice u Gračanici, Badovcu i Кišnici.

Predstavnik Donje Gušterice Bojan Stanojević ističe da su meštani zadovoljni, jer se pre svega radilo na osnovu njihovih zahteva.

„Asfaltiranje ulica mnogo znači, ovo selo je dosta veliko, ima puno omladine, ljudi žele da ostanu ovde i svakakvo ovakvi i slični projekti doprinose tome“, kazao je Stanojević.

U proteklih nedelju dana asfaltirane su ulice u Gornjoj Gušterici, Livađu i Sušici.