Šubarić obišla radove na asfaltiranju ulica u Gornjoj Gušterici

Ljiljana Šubarić
Izvor: Opština Gračanica

Predsednica opštine Gračanica Ljiljana Šubarića obišla je danas radove na asfaltiranju seoskih ulica u Gornjoj Gušterici i tom prilikom istakla da će podjednako biti uloženo u svim mestima u toj opštini.

Kako je saopšteno iz Opštine Gračanica, u Gornjoj Gušterici u toku su radovi na asfaltiranju seoskih ulica u dužino od oko 400 metara. Novi asfalt dobiće ulice Gorana Ćirkovića, Dragana Jovanovića, Šušina i Šopska.

Šubarić je istakla da su današnji radovi dokaz da lokalna samouprava ravnomerno ulaže na teritoriji opštine Gračanica.

„Nakon Sušice, sa asfaltiranjem ulica nastavljeno je u Gornjoj Gušterici, što je pokazatelj da nijedno mesto neće biti zanemareno, da će se ulagati podjednako. Ovde smo sredili i jedan deo kanalizacione mreže i rešili problem za oko dvadeset domaćinstava koji su u prethodnom periodu pri obilnijim padavinama imali probleme“, rekla je Šubarić.

Zamenik predsednice opštine Gračanica Milan Joksimović istakao je da se radovi odvijaju prema zamišljenoj dinamici, da lokalna samouprava ima dobru saradnju sa predstavnicima sela i građanima.

„Danas će u Gornjoj Gušterici biti asfaltirane četiri ulice u dužini od oko 400 metara. Opština će ove godine za asfaltiranje ulica u svim mestima lokalne samouprave potrošiti blizu 400.000 evra. Кada je ovo selo u pitanju za sledeću godinu ostale su samo još dve ulice za uređenje, tako da će svaka ulica i svaka kuća imati asfalt“, kazao je Joksimović.

Direktor Odeljenja javnih službi Vladica Trajković dodao je da je u planu da se do kraja godine sanira kanalizacija na svim kritičnim mestima i da se radi na rešavanju komunalnih problema, ne samo u Gornjoj Gušterici, već u svim mestima na teritoriji opštine Gračanica.

Predstavnik Lokalnog saveta za Gornju Guštericu Slaviša Simić istakao je da asfaltiranje ulica meštanima puno znači.

„Od kako je na čelu Opštine predsednica Šubarić intenzivirani su radovi u našem selu. Ulice su bile u lošem stanju, u kišnom periodu ili kada pada sneg ljudi su imali probleme, sada neće biti blata i slično. Očekujem da će i u budućnosti da izlazi u susret meštanima, kako se ne bi osećali zapostavljenim“, rekao je Simić.

Predstavnici opštine Gračanica, po završetku obilaska radova, poručili su da će se sa programom asfaltiranja i održavanja puteva nastaviti narednih dana, i istakli da su sredstva za tu namenu izdvojena i za narednu godinu.