Radojević uručio tri kamiona i 218 kontejnera JKP "Standard"

Donacija za JKP "Standard"
Izvor: Kosovo Online

Gradonačelnik Severne Mitrovice Milan Radojević obišao je danas sa svojim saradnicima JKP “Standard” u Severnoj Mitrovici i predstavio deo opreme koja je ovezbeđena kroz program kancelarije EU na Kosovu i kancelarije GIZ.

Simbolično, povodom obeležavanja Dana planete Zemlje ovom preduzeću uručena su tri kamiona specijalizovanih za prikupljanje otpada, 218 kontejnera od 1.100 litara i 700 plastičnih kanti koje će biti podeljene stanovncima u ruralnim delovima grada.

Radojević je prilikom uručenja ove pomoći izjavio da je dovoljno samo da krenemo od sebe i svog dvorišta i videćemo koliko je životna sredina ugrožena.

“Prema podacima kojima opština Severna Mitrovica raspolaže u našem gradu postoji nekoliko desetina divljih deponija i zaista je neophodno da svako od nas da svoj doprinos u očuvanju životne sredine a samim tim i očuvanjem našeg grada. Pre nekoliko godina je gradonačelnik Goran Rakić je zajedno sa Adrijanom Hodžić i svojim timom pokrenuo inicijativu opremanja JKP “Standard”. Danas smo ovde u prilici da vidimo rezultate kontinuiranog rada”, rekao je Radojević.

Zamenica gradonačelnika Adrijana Hodžić istakla je da je opšte poznato koliko je bitan rad JKP “Standard” svim građanima i njihovim radom omogućeno je da ovaj grad bude čistiji i lepši za sve.

“Danas smo ovde sa čelnicima JKP “Standard” zato što smo pre nekoliko dana uspeli da u saradnji sa GIZ-om kroz projekat koji je finansiran od strane Kancelarije EU obezbedimo dva vea i jedan manji kamion kao i vise od 200 kontejnera. Napominjem da ćemo nastaviti saradnju sa GIZ-om koja traje već tri godine. Pre svega želimo da deponiju koja je locirana na teritoriji opštine Zvečan što pre stavimo u fiunkciju”, izjavila je Hodžić

Upravnik Gradske čistoće JKP Standard Srđan Vučinić zahvalio se na pomoći i rekao da je opština uvek imala razumevanja prema Gradskoj čistoći.

“Sama ideja ovog projekta počela je još u vreme kada je na mestu gradonačelnika bio Goran Rakić, a nastavljena je sa Milanom Radojevićem i Adrijanom Hodžić. Mislim da svi zajedno imamo isti cilj, a to je da naš grad bude čistiji i lepši. Ova donacija nam mnogo znači, kamioni tipa auto-smećare i kontejneri koji imaju kapacitet od 1.100 litara koji će biti uskoro instalirani. U ime naše kompanije želim da se zahvalim i nadam se nastavku saradnje” rekao je Vučinić.