Radojević: Imamo uigran tim i ozbiljne projekte za razvoj Severne Mitrovice

Radojević i Hodžić
Izvor: Kosovo Online

Gradonačelnik Severne Mitrovice Milan Radojević predstavio je danas rezultate rada u prethodnoj godini i kapitalne planove za 2021, navodeći da se nastavlja sa politikom kontinuiteta.

"Svi projekti koji su planirani za realizaciju u toku prošle godine koje je započeto gospodin Rakić sa svojim timom uspešno su realizovani. Nastavljamo sa istim timom u relaizaciju novih projekata koji su predviđeni za ovu godinu. Trudićemo se maksimalno koliko je u našoj mogućnosti da izađemo u susret svim potrebama i zahtevima naših sugrađana. Potrebe građana velike, ali opština će dati svoj maksimum da i dalje radimo na urbanizaciji grada i razvoju mnogih kapitalnih projekata. Nastavljaćemo i dalje da podržavamo prosvetu i zdravstvo ali i građane i borbu protiv pandemije", rekao je Radojević  na konferenciji za medije.

On je ukazao da u opštini Severna Mitrovica radi uigran tim koji je pokazao i do sada rezultate.

"Zajedno ćemo se truditi da i u ovoj godini nastavimo sa ulaganjima. Trudićemo se da damo fokus i na urbanizaciju našeg grada. Koliko budemo u mogućnosti da sredimo ulice, da rešimo problem parkiranja  ali nećemo zapostaviti ni problem divljih deponija na šta ćemo posebno obratiti pažnju u toku ove godine. Svi zajedno ćemo raditi na tome da napravimo dobru strategiju i plan za uklanjanje divljih deponija.Radićemo na ozelenjavanju grada i daljem razvoju kapitalnih projekata“, kazao je Radojević.

Radojević je pozvao građane opštine Severna Mitrovica  da iskoriste mogućnost koju je svima pružila Vlada Srbije i da se vakcinišu.

"Proces vakcinacije je vrlo jednostavan i brz. Pozivam sve građane da se prijave u najbliži dom zdravlja da zakažu svoj termin i da iskoriste mogućnost da se vakcinišu. Tak ćemo svi zajedno dati doprinos u borbi protiv kovida-19", poručio je Radojević.

Zamenik gradonačelnika Severne Mitrovice Adriana Hodžić istakla je da su opštinske službe trenutno u postupku započinjanja procedura kako bi realizovali projekte koji su planirani za 2021. godinu.  

"U ovoj godini jedna od najvećih investicija, kada je u pitanju obrazovanje,  jeste Medicinska škola. Kompletno smo renovirali učenički dom, kuhinju, hodnike i sve ono što je nama predstavljeno kao prioritet. Neophodno je i dalje investirati u Medicinsku školu. Ostao je jedan krak hodnika sa zidovima i instalacijama  koji treba da se urade i to je jedan od projekata koji planiramo da realizujemo u ovoj godini", istakla je Hodžić.

Ona je navela da je u prošloj godini rađena rekonstrukcija Ulice Kralja Petra.

"Urađena je kompletna instalacija i elektroinstalacija, kako  kanalizaciona tako i vodovodna. Imamo i kompletno novu rasvetu u ovom delu grada, a imaćemo i nove zelene površine koje će oplemeniti taj deo grada. Bilo je ulaganja i u Tehničkoj školi, u školi Branko Radičević, u školi Sveti Sava. Mi ćemo nastaviti ovim tempom i u 2021. godini", rekla je Hodžić.

Prema njenim rečima ono što će obeležiti  ovu godinu je izgradnja Kultrunog centra.

"Očekujemo da u maju možemo pokrenuti procedure i taj projekat će biti finansiran iz budžeta Razvojnog fonda. Što se tiče opštinskog budžeta za 2021. godinu u Ulici Kralja Petra nastavljamo sa radovima koji se odnose na boljitak kvaliteta života u zgradama gde je fasada oronula i propala. Obrazovanje ne može očekivati veliku podršku od opštine Severna Mitrovica za ovu godinu jer je Ministarstvo finansija odojilo malu sumu novca. Ta će sredstva biti upotrebljena za potrebe Medicinske škole kako bismo završili drugi krak koji je ostao nedovršen. Kada je u pitanju zdravstvo tu ćemo nastaviti istim tempom jer tu imamo dovoljno sredstava", zaključila je Hodžić.