Severna Mitrovica: Projekat "Moja prva plata" doneo radne ugovore za još 43 osobe

Ugovori na projektu Moja prva plata
Izvor: Kosovo Online

Zahvaljujući projektu "Moja prva plata", koji se realizuje u saradnji Nacionalne službe za zapošljavanje i Privremenog organa opštine Kosovska Mitrovica, danas su 43 osobe potpisale svoje prve radne ugovore, koji će im omogućiti rad u lokalnoj samoupravi.

Prema rečima predsednika PO opštine Kosovska Mitrovica Aleksandra Spirića to je samo nastavak saradnje sa Nacionalnom službom za zapošljavanje.

"Iz ove plodonosne saradnje se najbolje vidi koliko država Srbija brine o svojim građanima na ovim prostorima. Posao se ne čeka, već se traži i upravo NSZZ je omogućila programe kojima se zahvaljujući Kancelariji za KiM i Vladi republike Srbije koji su obezbedili sredstva pa tako i opština Kosovsk Mitrovica ima tu mogućnost da zaposli 43 mlade osobe kroz projekat 'Moja prva plata'", rekao je Spirić.

Direktor Pokrajinske službe za zapošljavanja AP KiM Verica Ćeranić istakla je da je broj od 1.400 osoba koja su u decembru potpisale, ili će u narednim danima potpisati ugovore na prostoru Kosova, najbolje pokazuje koliko sarađuju Pokrajinska služba za zapošljavanje i lokalna samouprava.

"Uspeli smo da kroz ovaj program na prostoru KiM uključimo 1.440 osoba. To govori koliko su država Srbija, naša vlada i predsednik Aleksandar Vučić sa svojim timom radili da bi pomogli ljudima na ovim prostorima. Mogu vam reći da se ovom prilikom kroz ugovore vama otvara put da se nametnete poslodavcima svojim radom. Tokom prošle godine je samo jedan poslodavac zaposlio pet osoba za stalni radni odnos", napomenula je Ćeranić.

Jedan od onih koji su danas potpisali ugovore je i Dušan Obrenović, koji je rekao da mu ugovor puno znači.

"Već četiri godine sam na birou i ovaj ugovor mi mnogo znači, jer su ovde uslovi za život teški. Svakome od nas znači, posebno nama koji smo ovde rođeni i koji živimo ovde. Završio sam Tehničku školu - smer elektromehaničar za rashladne i termičke uređaje i ovo će mi mnogo značiti", kaže Obrenović.

Darija Bradonjić koja je završila Ekonomski fakultet kaže da je zadovoljna što će početi da radi i dodaje da je ovo prilika koju treba iskoristiti.

"Završila sam Ekonomski fakultet, dve godine sam na birou. Danas sam potpisala ugovor na projektu 'Moja prva plata' zadovoljna sam i puno će mi značiti ovo radno iskustvo", rekla je Bradonjić.