Zvečan: Uručeni ugovori na osnovu projekta "Moja prva plata“

moja prva plata
Izvor: Opština Zvečan

Predsednik Privremenog organa opštine Zvečan Ivan Todosijević i v.d. direktora Nacionalne službe za zapošljavanje - filijala Kosovska Mitrovica Verica Ćeranić, u prisustvu potpredsednika Srpske liste Igora Simića, uručili su ugovore na osnovu programa "Moja prva plata".

Ugovori programa Vlade Republike Srbije "Moja prva plata”, koji sprovodi Nacionalna služba za zapošljavanje, uručeni su mladima sa teritorije opštine Zvečan.

Kako se navodiu saopštenju Opštine, kroz saradnju Privremenog organa te opštine i Nacionalne službe za zapošljavanje Kosovska Mitrovica, a u okviru ovog programa u koji su uključene i institucije sa teritorije opštine Zvečan, angažovano je ukupno 75 osoba.

"U Opštini Zvečan angažovano je 35 osoba, u Domu zdravlja Zvečan 16, u O.Š. 'Vuk Karadžić' šest i u PU 'Lane' četiri osobe. Broj angažovanih kod privatnog poslodavca na teritoriji opštine Zvečan je 14", kaže se u saopštenju.

Cilj Programa je da se podstakne zapošljavanje mladih i pruži podrška privredi u rešavanju problema sa nedostatkom kadrova.