Štrpce: PU „Šarsko lane“ proslavila Međunarodni dan deteta

Vrtić "Šarko Lane" Štrpce
Izvor: Kosovo Online

Manifestacija povodom Međunarodnog dana deteta koju PU „Šarsko lane“ organizuje devetu godinu za redom održana je danas u sportskoj hali Osnovne škole „Staja Marković“ u Štrpcu.

Brojnoj publici najpre su se predstavili vaspitači koreografijama uz najlepše dečije pesme, a zatim im se pridružilo devedeset pet mališana podeljenih u četiri vaspitne grupe.

Pokazali su sve ono na čemu su u proteklom periodu radili sa vaspitačima.

Stefan Stanišić i Sofija Krstić ističu da su im se igre veoma svidele, i da su se lepo proveli

"Danas smo u sali igrali sa drugarima i učiteljicama", rekao je Stefan dok je Sofija navela da joj je najlepše bilo kada je igrala uz "Veseli se srpski rode" .

Najemotivniji deo manifestacije bio je kada su se deci i vaspitačima pridružili roditelji i uz pesmu „Veseli se srpski rode“ koji su odigrali zajedničko kolo.

Jelena Popović čija ćerka pohađa vrtić je istakla da je ovo bio odličan način da se obeleži Međunarodni dan deteta.

„Ovo je vrlo bitan datum koji se obeležava svake godine. Ovo je tradicionalna priredba. Mi smo se spremili, deca su bila divna, i ovo je divan povod da se okupimo. Druženje, zabava, radost, dan deteta", kazala je Jelena.

Direktorica PU Radica Milosavljević je istakla da  tradicionalno Međunarodni dan deteta obeležavaju manifestacijom "Rastimo uz ples" koja je regionalnog karaktera i u kojoj učestvuju sva deca bez obzira na uzrast

"Deset plesnih koreografija koje ste imali prilike da vidite pripremio je koreograf Radomir Krsmanović u saradnji sa Dečijom plesnom asocijacijom iz Beograda i uz podršku Ministarstva prosvete. Moram da napomenem da smo ovom manifestacijom iskoristili priliku da promovišemo muziku i ples, kao i da ukažemo na značaj plesa za rani rast i razvoj deteta", kazala je Milosavljević.

Ona se zahvalila na učešću deci, vaspitačima i zaposlenima u predškolskoj ustanovi, a posebno roditeljima koji su uzeli učešće u ovom projektu.