Šubarić na javnoj raspravi o budžetu u Donjoj Gušterici

Ljiljana Šubarić
Izvor: Opština Gračanica

Četvrta javna rasprava o pripremi budžeta opštine Gračanica za 2023. godinu održana je tokom vikenda u Osnovnoj školi u Donjoj Gušterici, a osim meštana tog sela učestvovali su i sugrađani iz Gornje Gušterice, Dobrotina i Livađa.

Javnu debatu otvorila je predsednica opštine Gračanica Ljiljana Šubarić koja je istakla da se lokalna samouprava trudi da ravnomerno ulaže u svim mestima, te da je zadovoljna postignutim rezultatima od preuzimanja dužnosti decembra prošle godine.

Sa planiranim opštinskim budžetom za narednu godinu, prisutne je upoznao direktor opštinskog odeljenja za budžet i finansije Slaviša Ničić, a na sastanku su bili i svi ostali opštinski predstavnici, saopšteno je iz Opštine Gračanica.

Kako se navodi u saopštenju, u otvorenom razgovoru, meštani su bili u prilici da ukažu na aktuelne probleme koje bi u narednom periodu trebalo rešiti opštinskim sredstvima, ali i da daju svoje primedbe i sugestije i nove predloge, koji bi trebalo da olakšaju njihov život.

Meštani sva četiri sela kao najprioritetniji zadatak izdvojili su sanaciju, čišćenje i uređenje seoskih reka, a sve u cilju sprečavanja njihovog izlivanja i plavljenja u kišnom periodu. Uporedo sa tim zatražili su sanaciju i rekonstrukciju kanalizacione mreže.

Takođe su se čuli predlozi za uređenje dečijih igrališta i parkova, asfaltiranje ulica i izgradnju ostale infrastrukture.

Javne konsultacije oko budžeta nastaviće se danas, u 17 časova u Domu kulture u Lapljem Selu za meštane tog sela, Preoca i Čaglavice.