Šubarić uručila vrednu opremu Hitnoj pomoći u Lapljem Selu

Donacija
Izvor: nasagracanica

Predsednica opštine Gračanica Ljiljana Šubarić zajedno sa direktorom odeljenja za zdravstvo Aleksandrom Popovićem uručila je vrednu opremu Službi Hitne pomoći Doma zdravlja Gračanica u Lapljem Selu.

Šubarić je prilikom predaje opreme istakla da je ulaganje u zdravstveni sistem prioritet Opštine Gračanica.

"Tako unapređujemo budućnost naših građana. Cilj nam je da naši građani imaju kvalitetan i dug život“ kazala je ona.

Donacija je obezbeđena preko Svetske banke koja je izdvojila podjednaku pomoć u iznosu od 16.000 evra za 36 opština. Deo donacije namenjen opštini Gračanica, već je uručen Internom odeljenju u Lapljem Selu a danas i Hitnoj pomoći.

„Radi se o defibrilatoru, tri torbe za hitnu pomoć od kojih je jedna kompletno opremljena, jednu torbu za imobilizaciju sa opremom, dva pulsna oksimetra, krevet i kolica za sanitetsko vozilo, uređaj za КPR, dve boce za kiseonik. Ostatak opreme putem ove donacije biće dodeljen Кliničko bolničkom centru, odnosno odeljenju za hirurgiju i odeljenju ginekologije, a ukoliko se ukaže potreba i nekom od Doma zdravlja“, kazala je Šubarić.

On je navela da veruje da će oprema koja je uručena pomoći zdravstvenim radnicima u svakodnevnom radu, a pacijentima pružiti hitnu i adekvatnu medicinsku pomoć.

Direktorica Doma zdravlja Gračanica u okviru kojeg radi služba Hitne medicinske pomoći u Lapljem Selu Mirjana Dimitrijević zahvalila se na donaciji koja je, kako je kazala, od nemerljivog značaja.

„Ovo nije prvi put da nam opština izlazi u susret i donira ovako vrednu aparaturu i opremu koja se koristi u svakodnevnom radu i svaki put sve što nam novo stigne za funkcionisanje naših službi zaista mnogo znači. Danas je uručena oprema koja je od velike važnosti za rad naših lekara i medicinskog osoblja na terenu“, rekla je Dimitrijević.

Načelnica Službe Hitne medicinske pomoći u Lapljem Selu  Marina Marković Madić zahvalila se na opremi koja je bila neophodna za pružanje još boljih usluga pacijentima, a pre svega za bolji i sigurniji rad medicinskog osoblja.