JP "Putevi Srbije" pridružiće se ETC projektu u okviru "Otvorenog Balkana"

Otvoreni Balkan
Izvor: Kosovo Online

Javno preduzeće „Putevi Srbije“ saopštilo je danas da će, zbog velike zainteresovanosti distributera i njihovih postpejd korisnika, od 30. avgusta biti deo projekta "Otvorenog Balkana ETC".

Kako navode iz javnog preduzeća "Putevi Srbije" naplata putarine za korisnike koji putarinu plaćajaju u postpejd sistemu preko distributera, će funkcionisati tako što će za prolaske kroz Srbiju važiti isti uslovi kao i do sada (u skladu sa potpisanim Ugovorom o obavljanju poslova distribucije u postpejd sistemu), dok će za prolaske kroz Severnu Makedoniju postpejd korisnicima biti omogućen „roming“.

"Roming, odnosno naplata putarine u Severnoj Makedoniji biće omogućena kroz registraciju svakog zainteresovanog korisnika na veb-portalu - Open Balkan ETC i povezivanje njihovih platnih kartica (kompanijskih) na portal. Za prolaske kroz Severnu Makedoniju korisniku će se sredstva umanjivati sa registrovane platne kartice i ista će se direktno uplaćivati na račun upravljača puta u Severnoj Makedoniji", dodaje se u saopštenju.