Abazović: Oni na "skaj aplikacijama" hoće Crnu Goru da gurnu u haos kao na Kosovu

Dritan Abazović
Izvor: Reporteri

Premijer Crne Gore Dritan Abazović rekao je na sednici vlade, tokom rasprave sa ministrom spoljnih poslova Rankom Krivokapićem oko Temeljnog ugovora, da svako ko želi destabilizaciju, pomaže ruski uticaj u Crnoj Gori i želi da se u oktobru u Podgorici desi ono što se desilo na severu Kosova, prenose podgoričke Vijesti.

Abazović je rekao da građani treba da znaju da je ideja bila da se to pitanje aktivira pred izbore u Podgorici i "da imamo novi 4. i 5. septembar i novi Belveder" da bi se delili u dva tabora.

"To objasnite međunarodnoj zajednici! Ja sam im objasnio i niko nije tražio odlaganje potpisivanja Temeljnog ugovora. Jeste se stvorila konfuzija, tražila su se pojašnjenja, ali odlaganje meni niko nije tražio. Ukapirali su šta je poenta, da imamo sever Kosova u oktobru u Podgorici, da bi ostao Ivan Vuković da finansira Gradsku televiziju i širi fašizam", naveo je Abazović.

Krivokapića je Abazović upitao da li misli da će se sve vratiti na staro, a da on kao premijer bude iskorišćen da bude "topli zec".

"Da li ste mislili da ja neću pročitati tu igru, prevarili ste se. To je bila namera. Rekao sam da će se u sto dana rešiti svako teško pitanje i rešeno je, što se tiče vlade CG", rekao je Abazović.

Abazović je ponovio da neko želi Crnu Goru da gurne u destabilizaciju, a taj neko, kazao je, su oni koji su u "skaj aplikacijama".

"Treba da se odredimo da li će CG da bude država talac onih koji su švercom narkotika i cigareta stvorili imperiju", rekao je Abazović i istakao da jedino žali što Temeljni ugovor nije potpisan još pre dva meseca.

On je istakao da je potpisivanje Temeljnog ugovora veliki korak za Crnu Goru, kao i da se u 100 dana njegove vlade rešilo svako važno pitanje.

Abazović je naglasio da oni sa Skaj aplikacije imaju razlog da državu gurnu u destabilizaciju.

Istakao je da očekuje da Krivokapić procesuira to što tvrdi da je Temeljni ugovor neustavan, ali da mu se izvini, ako se pokaže da nije tako.

"Ovo što vi pričate želi vrlo mali procenat stanovništva. To će vam pokazati dani i godine pred nama. Ljudi žele hotel, vrtić, bolje plate, radna mesta, a ne žele podele", kazao je on.