Krasnići: Abdidžiku može da uništi DSK saradnjom sa Kurtijem i Osmani

Miljazim Krasnići
Izvor: Kosovo Online

Jedan od osnivača Demokratskod saveza Kosova univerzitetski profesor Miljazim Krasnići ocenio je da bi novi predsednik DSK Ljumir Abdidžiku uništio identitet stranke, ukoliko bi se priklonio idejama Samoopredeljenja, kroz saradnju sa Aljbinom Kurtijem i Vjosom Osmani, prenosi Gazeta Ekspres.

Krasnići ocenjuje da su pred novoizabranim predsednikom DSK dva puta.

"Abdidžiku ima dve mogućnosti, da postane deo trijumvirata Kurti-Osmani-Abdidžiku, koji bi definitivno uništio DSK, ili da uđe u sukob sa dvojcem Kurti-Osmani, koji bi mogao biti početak rehabilitacije stranke. Tako nešto se već desilo kada je saaradnja Ise Mustafe, Vjose Osmani i Aljbina Kurtija već urušila DSK, a sada se to može ponoviti", napisao je Krasnići na Fejsbuku.

Izborna skupština DSK, po Krasnićiju održana je kako bi se sva krivica za katastrofalan rezultat na vanrednim izborima svalila na Isu Mustafu.

"Današnja skupština DSK održana je bez analize uzroka drastičnog pada, bez predstavljanja bilo kakve političke platforme za reforme i ideološke orijentacije. Skupština je bila zaokupljena samo pitanjem ko će sesti u fotelju predsednika, i bila je usmerena na svaljivanje krivice za neuspeh na izborima isključivo na bivšeg lidera Isu Mustafu", dodao je Krasnići.

Neiskustvo novog lidera DSK posebno zabrinjava Krasnićija.

"Težak posao je pred mladim i neiskusnim dečakom, koji je na brzinu ubačen u balkansku, kosovsku i albansku političku močvaru.  Sada ima priliku da pliva u ovoj močvari. Lično želim mu uspeh, jer opstanak na političkoj sceni i reintegrisanje DSK je strateški interes za njenu istoriju, kao i za istoriju izgradnje države Kosovo", dodao je Krasnići.