Anđelković: Albancima oklopna vozila, Srbima kamioni za otpad

Dragomir Anđelković
Izvor: alo.rs

Albanci na Kosovu dobili su pre dva dana od Sjedinjenih Američkih Država oklopna vozila tipa M1117, poznata pod nazivom “gardijan”, a Srbi su u Severnoj Mitrovici od Evropske unije danas dobili donaciju kamiona za prikupljanje otpada, što prema rečima analitičara Dragomira Anđelkovića deluje pomalo cinično.

Kako Anđelković navodi za Kosovo onlajn, to što je EU odlučila da pokloni kamione za đubre jeste sasvim u redu, ali deluje pomalo cinično kad se uporedi sa onim što su Amerikanci dan pre toga uradili.

"To što visoki predstavnik EU zadužen za Kosovo Tomaš Suniog poklanja kamione je za pohvalu. Kao što je za osudu to što Amerikanci naoružavaju kosovske Albance, jer time povećavaju šansu da sutra izvrše masovne zločine nad Srbima“, rekao je Anđelković.

On je podsetio da su "kosovske paravojne formacije" formirane od bivših pripadnika OVK i "kad se njima daje novo naoružanje priziva se potencijalna nesreća za Srbe“.

"Takvo ponašnje Amerike je u neskladu sa pričama o miru i kompromisu, jer ovo ne doprinosi kompromisu“, rekao je Anđelković.

Lii
07. Jun 2021.
Bravo kbs
Slavko
07. Jun 2021.
Zabeli, opet ti? Koliko li ti placaju?
zabeli ks
07. Jun 2021.
Oho, strašno, več ste počjeli halucinirati, iza svakog pozitivnog komentara vidiš "Zabeli KS" na šta ste "Slavko"!!!!
Slavko
07. Jun 2021.
Kaze se "na cemu ste?", komsija, nema na cemu za ispravku. Providan si zbog gramatickih gresaka i besmislene reci u recenici, ne zbog "pozitivnih" komentara. Ostavio sam ti i ispravke na engleski komentar, samo polako, naucices ti, znam hahha