Anđelković: Vojna baza Hrvatske na Kosovu dodatno će urušiti stabilnost u regionu

Dragomir Anđelković
Izvor: alo.rs

Politički analitičar Dragomir Anđelković za Kosovo onlajn kaže da najave ministra spoljnih poslova Hrvatske Gordana Grlić Radmana o osnivanju vojne baze Hrvatske na Kosovu govori o otvorenom sprovođenju antisrpske politike i može da dovede do dodatne nestabilnosti u regionu.

Anđelković ističe da Hrvatska uvek i svuda sprovodi antisrpsku politiku koju je uspostavio osnivač hrvatske geopolitike Ivo Pilar.

“Hrvatska uvek i svuda sporovodi antisrpsku politiku, osnivač hrvatske geopolitike je Ivo Pilar koji je tvrdio da Hrvatska treba da se udružuje sa srpskim neprijateljima. Njihov Institut društvenih nauka nosi ime ovog političara koji je proklamovao antisrpsku politiku”, ističe Anđelković

On navodi da će osnivanje vojne baze Hrvatske na Kosovu uticati na dodatno urušavanje stabilnosti regiona.

“Osnivanje vojne baze Hrvatske na Kosovu nije faktor stabilnosti nego nestabilnosti u regionu. Hrvatska se trudi na sve načine da se izbori za prevlast na prostoru Balkana sa Srbijom. Na ovakvo ponašanje Hrvatske reagovaće eventualno Kina i Rusija, dok će reakcije Zapada izostati. Zato Srbija mora sama da reaguje na sprovođenje ovako otvorene antisrpske politike”, kaže Anđelković.

Oni
07. Maj 2021.
Bravo hvrastka