Arsenijević: Podneo sam prijavu protiv NN lica zbog isticanja OVK zastave u Severnoj Mitrovici

Aleksandar Arsenijević
Izvor: Kosovo Online

Lider GI Srpski opstanak Aleksandar Arsenijević podneo je prijavu protiv NN lica zbog isticanja OVK zastave na jednoj od raskrsnica u mešovitom naselju Bošnjačka mahala u Severnoj Mitrovici.

Arsenijević je u razgovoru za Kosovo onlajn rekao da se na ovaj korak odlučio jer misli da ima elemenata za pokretanje postupka protiv NN lica.

“Danas sam u policijskoj stanici Sever prijavio NN lica koja su postavila OVK zastave u Severnoj Mitrovici, tačnije na raskrsnici u Bošnjačkoj mahali. Smatram da ima osnova za članom 141. stav 1. odnosno izazivanje verske, rasne, nacionalne mržnje i netrpeljivosti između etničkih grupa. Smatram takvo ponašanje nedopustivim jer još uvek postoje sveže rane kod ljudi koji su pretrpeli razne zločine od strane te organizacije koja je i po Međunarodnom sudu pravde proglašena krivom, a Specijalnom sudu u Prištini koji je izmešten u Hagu optužena da je činila zločine nad nealbanskim i srpskim stanovništvom”, kaže Arsenijević.

On je mišljenja da takve reakcije mogu dovesti do negativnih reakcija po društvo i pojedinaca drugih zajednica što može da poremeti mir i toleranciju na ovim prostorima.

“Ja se nadam da će policija ovog puta, kao i svi nadležni organi odreagovati, jer ako je ova stvar dopustiva ne znam ni sam kako mogu na to reagovati članovi i pojedinci iz drugih zajednica”, zaključio je Arsenijević.