Bajdenovog "dokumenta o Kosovu" nema među njegovim zvaničnim objavama u kampanji

Bajden
Izvor: Večernje novosti

Pojedini prištinski mediji jutros su objavili navodni dokument iz predsedničke kampanje Džozefa Bajdena, u kome on najavljuje promenu američke politike prema Kosovu i Srbiji u odnosu na ono što je zastupao Donald Tramp, ali postoji sumnja u autentičnost ove vesti, kaže za Kosovo Onlajn politički analitičar Nemanja Starović. 

"Autentičnost dokumenta pod nazivom "Vizija za odnose sa Albanijom i Kosovom" bi se morala staviti pod veliki znak pitanja, budući da je plasiran preko jednog albanskog portala, da nije objavljen u američkim medijima, te da ga nema niti na jednom od zvaničnih kanala komunikacije Bajdenove kampanje", objašnjava Starović. 

On ukazuje da se na zvaničnom veb-sajtu Džozefa Bajdena nalazi čitav niz dokumenata u kojima izlaže svoju viziju prosperiteta brojnih etničkih i manjinskih zajednica u SAD poput Jevreja, Arapa, Portorikanaca, ali ne i saopštenje koje je navodno upućeno Albancima.

"Posebno je zanimljivo to što dokument objavljen na albanskom portalu po strukturi neodoljivo podseća na saopštenje koje je Bajden pre nekoliko dana uputio grčkoj zajednici u SAD i koje je moglo poslužiti kao model za izradu ovog saopštenja upitne autentičnosti", upozorava Nemanja Starović.

Zoran
18. Oktobar 2020.
Sto je babi(albancima) milo to joj se i snilo hahaha