Bajrami: Kurtijeva vlada nema hrabrosti da objavi koga je sve subvencionisala

Hikmete Bajrami.png
Izvor: Ekonomia Online

Poslanica Demokratskog saveza Kosova Hikmete Bajrami rekla je da Vlada Kosova nema hrabrosti da objavi liste subvencija i kritikovala vlast što još ne funkcionišu Agencija za zaštitu konkurencije i telo za razmatranje nabavki, prenosi Telegrafi. 

Bajrami je, odgovarajući na sednici Skupštine Kosova ministru finansija Hekuranu Muratiju, navela da ministar nijedom nije rekao kome je vlada subvencionisala struju, uključujući i benzinske pumpe, bankarski sektor i druge. 

"Ne usuđujete se da to objavite", rekla je Bajrami, bivša ministarka finansija. 

Ona je ukazala na veliku finansijsku štetu zbog toga što ne funkcionišu Agencija za zaštitu konkurencije i telo za razmatranje nabavki.

Bajrami kaže da bi Agencija za zaštitu konkurencije, da je funkcionalna, mogla da zaustavi sve moguće manipulacije na tržištu. 

Morate da učinite funkcionalnim sve institucije, kao što je Antimonopolsko telo, kao što je Telo za razmatranje nabavki gde su blokirane stotine miliona evra. Da li želite da to telo ne postoji ili ste povezani sa trgovcima koji ne žele da imaju Antimonopolsko telo", upitala je Bajrami.