Akcija ispred Ministarstva poljoprivrede zbog nedavanja subvencija poljoprivrednicima

Frašer Krasnići
Izvor: Ekonomia Online

Socijaldemokratska partija održala je protestnu akciju ispred Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i ruralnog razvoj, zbog nedavanja subvencija poljoprivrednicima i tom prilikom su ispred Ministarstva postavili plug, prenosi Ekonomia Online.

Funkcioner SDP Frašer Krasnići rekao je da bi taj plug trebalo da pokaže Vladi Kosova, tačnije Ministarstvu poljoprivrede, da poljoprivrednici nemaju subvencije za obradu zemlje.

"Videli smo ponašanje Vlade koja subvencioniše one koji imaju mnogo i da je teret kriza pao na one koji imaju najmanje. Od 50 do 60 odsto naših potreba pokrivamo domaćom proizvodnjom. Povećanje od 97,8 odsto troškova za obradu zemlje će smanjiti domaću proizvodnju, izlažući nas još većem uvozu i međunarodnoj krizi", rekao je Krasnići.

Prema njegovim rečima, u trenutnoj situaciji poljoprivrednici nemaju sredstva za obradu zemlje.

"Ovo je poslednji trenutak da Vlada Kosova interveniše politikom subvencija kako bi sprečila krizu koja nam dolazi na jesen. Poljoprivrednici su danas već u krizi. Doneli smo plug ovde da upozorimo Vladu Kosova da ako ne interveniše subvencijama u poljoprivredi, onda će svi plugovi na Kosovu ostati neiskorišćeni i ući ćemo u jesen sa većom krizom po pitanju cene pšenice", rekao je Krasnići.