Bajrami: Na Bledu nema pola Evrope, dileme u pogledu budućnosti

Agron Bajrami
Izvor: Koha ditore

Glavni urednik Kohe Agron Bajrami izjavio je da se sa prvog dana Bledskog strateškog foruma mogu izvući dva zaključka, prvi da zapadna polovina Evrope nije prisutna i drugi da Evropa odbija da otvori vrata izbeglicama.

Kako prenosi Koha na svom portalu, Bajrami smatra da su se pojavile dileme o budućnosti Evrope u smislu vrednosti.

"Ono što se može izvući kao svojevrsni zaključak prvog dana Bledskog foruma jeste da, pod jedan, nije bila prisutna polovina Evrope, zapadna polovina i tako dalje, a pojavile su se dileme o budućnosti Evrope u smislu vrednosti. Došlo je i do sukoba u onome što bismo mogli nazvati prikazom Evrope koja odbija da otvori vrata izbeglicama, što je tradicionalno bila evropska karakteristika. U ovom slučaju radi se o izbeglicama iz Avganistana, a što je još gore iz jednostavnog razloga što su određene vere. Ovo je otvorilo velike dileme, i nažalost u današnjim raspravama nije se mnogo raspravljalo o ovom delu. Uglavnom smo ćutali, ali videli smo da se čak i na društvenim mrežama, te u daljim medijskim izveštajima, to smatralo velikim problemom", kaže Bajrami.

Miodrag iz Peći
02. Septembar 2021.
Što, da li će zaključci samita na Bledu biti manje vredni ako nije bilo "Pola Evrope"?
Dalje, prebacivati Evropi što nije primila "Izbeglice" a ustvari američke operativce i agente, odnosno slepe poslušnike i Kvislinge i to "Određene vere" Evropi koja je primila preko 20.000.000 izbeglica iz Sirije, Iraka, Irana, Avganistana i to 95% muslimana i Evropu koja finansira Tursku da zadrži na desštine miluona izbegluca u Turskoj da ne bi nadrla u zemlje EU je uvredljivo za EU a i za Srbiju kroz koju je prošlo nekoliko miliona izbeglica. Vi ste u Evropi mu smo u Evropi i to nam je domovina. Albanci su poznati kao narod koji je uvek voleo da ima nekog Babu (Oca) od Sultana, preko Musolunija i Hitlera, pa Staljina i Mao Cetunga pa čak i Tita i osim Rugove i evo sada Rame retko kog autentičnog lidera.