Beriša: Neka DKP i DSK odgovore da li imaju dogovor sa Kurtijem da mu prepuste još jedan mandat

Bek Beriša
Izvor: Ekonomia Online

Poslanik Alijanse za budućnost Kosova Bek Beriša u razgovoru za Radio 1, apostrofirao je lidere DPK Memljija Krasnićija i DSK Ljumira Abdidžikua kao najodgovornije zbog nejedinstva opozicije, ocenjujući da ga ne bi iznenadilo da su sa Aljbinom Kurtijem postigli dogovor da dobije još jedan premijerski mandat.

Beriša je za Abdidžikua rekao da sanja “neke snove sa novim putem”, a da ankete pokazuju gde je trenutno DSK.

On je izrazio sumnju da su ovakvim odnosom prema vlasti, lideri DPK i DSK postigli dogovor da vlada Aljbina Kurtija dobije još jedan mandat.

"Govore da je ova vlast nanela mnogo zla Kosovu i mi se slažemo sa tim, ali u nedostatku akcije za opozicioni front, oni žele ovoj vladi, ovom Aljbinu da ostave još jedan mandat. Dakle, oni ne razumeju da nam je potreban jedinstven fron da bismo Aljbina poslali kući. Ne znam, možda imaju dogovor da ostanu samo onoliko koliko treba Aljbinu, a onda da sarađuju sa nama u narednom mandantu. U međuvremenu, samo Haradinaj može nešto da uradi", kazao je Beriša.

Odgovarajući na optužbe na račun prošlih vlada, Beriša kaže da je Alijansa za budućnost Kosova na vlasti bila samo dve godine.

Rešavanje greški iz prošlosti, tvrdi Beriša, pripada DPK i DSK”.

“Uvek podsećam da je Alijansa za budućnost kosova na vlasti bila Savez na vlasti tek dvije godine nakon rata. Svi ti loši porezi koji se pominju da su na Kosovu urađeni u prošlosti, Ljumir i Memlji znaju da su to oni, odnosno da su ih uradile njihove stranke”, naveo je Beriša i dodao da podele u opoziciji najviše odgovaraju Kurtiju.

Bivši premijer Ramuš Haradinaj i predsednik Alijanse za budućnost Kosova pre nekoliko dana potpisao je koaliciju sa Socijaldemokratskom inicijativom Fatmira Ljimaja, ostavljajući otvorenu mogućnost saradnje za proširenje koalicije sa drugim strankama.