Beriša: SPC instrument srpskog nacionalizma, NATO i međunarodna zajednica da zaustave Vučića

Salji Beriša
Izvor: Ekonomia Online

Bivši premijer Albanije Salji Beriša izjavio je povodom jučerašnje hirotonije mitropolita crnogorsko-primorskog Joanikija na Cetinju da je Srpska pravoslavna crkva instrument srpskog nacionalizma i „po nalogu“ predsednika Srbije Aleksandra Vučića „trube“ za novi sukob na Balkanu.

„Vojska na Kosovu. Provokativni poziv srpske crkve, koja je juče iskoristila ceremoniju ustoličenja svog novog poglavara za Crnu Goru, vladike Joanikija, da bi usmeno pozvala na uvođenje srpske okupatorske vojske na Kosovu i tako rasplamsala novi sukob na Balkanu. Ovi provokativni pozivi jasan su dokaz politike koju je vodi Aleksandar Vučić i upotreba svih sredstava za realizaciju njegovog projekta Velike Srbije“, objavio je Beiša na Fejsbuku.

Dodao je da "ovi pozivi na rat odjekuju izjavama srpskih ultranacionalističkih krugova koje je promovisao sam Vučić, da je posle Avganistana na redu Kosovo"

"Na taj način Vučić „diktira pregovarački procesu u Briselu“, napisao je Beriša koji se inače nalazi na američkoj crnoj listi zbog korupcije.

Upozorio je da su Vučićevi pozivi „zvono za uzbunu za Albance na Kosovu i svuda gde treba da podignu nivo nacionalne svesti o opasnosti koja preti Albancima na Kosovu.

Beriša je poručio da je ovo poslednji trenutak da NATO i Međunarodna zajednica spreče Vučića u njegovim namerama.

 

Dušan
06. Septembar 2021.
Vi ste okupatori Kosova i Metohije, nemojte sad to da mešate.
zabeli ks
06. Septembar 2021.
A kako je moguče Albansko Kosovo biti okupirana od samo svog naroda, Albanskog!
Moi
06. Septembar 2021.
Bravo sali
Ja
06. Septembar 2021.
narod nesme da bude protiv naroda treba da budu slozni da postuju prava naroda njihovo pravo na pravdi i slobodi svih naroda sto tamo zive ! nesmese zlo dozvoliti prema narodu to vam neko zeli da nebude te srecni nemojte zlo dozvoliti u sebi zlo se treba spreciti!!!!
Ja
06. Septembar 2021.
Sta se ovaj mesa u tudju zemlju zeli narodu zlo da se medjusobom ubijaju to nesmeju crno gorci da dozvoljavaju niti srbi ne zele vam dobro vidise!!!
Ja
06. Septembar 2021.
Njima je krivo sto ste narod mira pravdi slozni jednim drugima!! nesmete zlo dozvoliti da budete narod protiv naroda zlo treba te skloniti narod nisu krivi treba biti mira na pravdi i slobodi svih naroda postovati jednim drugima to je mir naroda na pravdi i slobodi sklonite zlo sto nesme da bude to netreba nikome!!!!
Milan
06. Septembar 2021.
Sto ti ne dođeš da ga zaustaviš. Vazda ste se skrivali iza drugih. Leka Dukađini vam je ostavio amaner " uvek se prodajte jačem i bogatijem, ali ne toliko skupo da drugi nemože da vas kupi". Kome ste se sad prodali zna ceo svet, a sledeći?! Videćemo.
Sašo Vlaisa
07. Septembar 2021.
Kosovo i Metohiju je okupirao NATO i UČk,Srpska vojska može samo da protera okupatore iz Kosova i Metohije.Desiće se isti scenario kao u Afganistanu,Ameri će otići,a Srbi će se vratiti na svoju zemlju.Tako je zapisano.Šiptarima preostaje da se vrate u Albaniju.