Bisljimi: Izbori u Srbiji raspisani da bi se omeo napredak u dijalogu

Besnik Bisljimi
Izvor: Kosovo Online

Zamenik premijera i šef pregovaračkog tima Kosova u dijalogu sa Beogradom Besnik Bisljimi ocenio je da su izbori u Srbiji raspisani kako bi se omeo proces dijaloga, piše Reporteri.

Bisljimi jek, nakon razgovora u Briselu, istakao da će specijalni izaslanik EU za dijalog Miroslav Lajčak, u saradnji sa stranama, odlučiti da li postoji potreba za još jednim sastankom.

Napominje da je Lajčak u jednom trenutku istakao da je potreban poseban sastanak na kome će se razgovarati samo o stanju implementacije sporazuma.

"Činjenica je da su izbori u Srbiji u velikoj meri narušili proces dijaloga. I raspisani su da stvaraju opstrukciju napretka procesa dijaloga. To onda dovodi do neizvesnosti kako možemo da idemo napred. Nijednog trenutka se nije razgovaralo o opcijama za sledeći sastanak, ali mislim da će nakon konsolidacije naših komentara, izrade konačnog predloga, Lajčak, u saradnji sa nama, odlučiti da li postoji potreba za još jednim sastankom, iako je u jednom trenutku rekao da je potreban poseban sastanak na kojem bi se razgovaralo samo o stanju implementacije sporazuma usvojenih u pregovaračkom procesu u Briselu", rekao je Bisljimi.