Bisljimi "slučajno" podelio objavu o Rami kao prosrpskom političaru

Vjosa Osmani i Edi Rama
Izvor: Klan Kosova

Savetnik potpredsednika kosovske vlade Besnika Bisljimija Kljisman Kadiu kaže da je Bisljimi slučajno podelio post u kojem se navodi da je albanski premijer Edi Rama prosrpski nastrojen i da je ta vest pogrešno preneta od strane medija, prenosi Reporteri.

“Objava na profilu potpredsednika Vlade Besnika Bisljimija pogrešno je plasirana. Prilikom pregledanja objava na društvenoj mreži Fejsbuk slučajno je kliknuto dugme za objavu“, rekao je Kadiu.

Dodao je da Kosovo i Albanija imaju jake odnose i saradnju i da jednu slučajnu objavu ne treba zloupotrebljavati.

"Nijedan ozbiljan medij ne širi vesti i ne izvlači nepostojeće zaključke iz neproverene objave koja je odmah uklonjena", rekao je on.

Prištinski mediji su prethodno preneli vest da je Besnik Bisljimi, na privatnom profilu, podelio objavu građanina na kojoj jedno pored drugog sede Vjosa Osmani i Edi Rama, ali su okrenuti jedno od drugog i ne komuniciraju.    

"Davno sam vam rekao da je Edi Rama dobar čovek, samo što je malo prosrpski nastrojen", navedeno je u toj objavi koju zaista nije bilo moguće pronaći na Fejsbuk profilu Besnika Bisljimija.

Fotografija koja je podeljena snimljena je tokom jučerašnjeg sastanka održanog u Grčkoj u okviru Samita Procesa saradnje jugoistočne Evrope.