Bistron: Potezom protiv Đokovića, australijske vlasti nanose štetu turniru i čitavoj zemlji

Petr Bistron
Izvor: Wikipedia / ETH-Archiv

Šef spoljnopolitičkog odbora poslaničke grupe AfD u nemačkom Bundestagu Petr Bistron smatra da, ukidanjem vize i proterivanjem trenutno najboljeg tenisera sveta Novaka Đokovića, vlasti Australije šalju poražavajući signal svetu i naneće veliku štetu kako turniru, tako i celoj zemlji, saopštila je ta stranka.

Bistron ističe da australijske vlasti "sprečavaju jednog zdravog čoveka da uđe u njihovu zemlju i od njega zahtevaju vakcinaciju čija efikasnost nije dokazana".

"Ovim australijske vlasti naglo ruše imidž Australije kao zemlje opuštenog načina života, koji je decenijama građen. Zadržavanje prvog igrača sveta Novaka Đokovića u karantinu u hotelu u potpunoj je suprotnosti sa centralnom porukom marketinške kampanje australijskog ministarstva turizma, koja je godinama zagovarala 'poslovičnu australijsku nonšalantnost' ”, kaže Bistron.

Prema njegovim rečima, sa sportske tačke gledišta je otrcano osujetiti izuzetnog sportistu i devetostrukog pobednika Australijan opena da odbrani titulu.

"Ovom pogrešnom odlukom turnir bi izgubio najveću atrakciju. Australijske granične vlasti bi dobro učinile da preinače ovu pogrešnu odluku", zaključio je Bistron.