Bitići: Najviše političara koji su imali koristi od zloupotreba dolazi iz redova DSK i PS

Gazmend Bitići
Izvor: Gazeta ekspres

Zamenik predsednika parlamentarne komisije za istragu privatizacije Gazmend Bitići, kaže da će se istražiti ceo proces privatizacije i da će imena svih koji su imali koristi od zloupotreba biti objavljena u javnosti, prenosi Gazeta Ekspres.

Prema njegovim navodima “građane će iznenaditi imena političara koji su ilegalno profitirali i da na listi vode DSK i PS”.

"Javnost će biti iznenađena mnogim imenima i eksponentima drugih partija, starijih predstavnika Demokratskog saveza Kosova, Pokreta Samoopredeljenja i drugih partija za koje će se ispostaviti da su učestvovali u privatizaciji ili da su ih privatizovali indirektno", rekao je on.

Poslanik DPK rekao je da je ova stranka uvek bila optuživana za divlju privatizaciju.

"Preuzeli smo odgovornost da istražimo sve slučajeve i istrage. Mi nismo protiv privatizacije i onih koji su pošteno učestvovali u privatizaciji “, rekao je Bitići.

Dodao je da „nećem amnestirati nikoga od onih koji su zloupotrebili javnu imovinu”.

“Obavestićemo naše građane šta se tačno dogodilo. To je jedno od ovlašćenja koje imamo od Skupštine Kosova", naglasio je on.

„DPK je 23. juna, u ime 24 zamenika potpisnika, pokrenuo ovu komisiju i preko nje pokušavamo da odgovorimo na neka od ključnih pitanja“, rekao je Bitići.

Ocenio je da je „interesantno razjasniti ovo pitanje, istražiti i kao Komisija konačno izraditi detaljan izveštaj o tome ko je privatizovao, šta je privatizovano i ko je imao koristi od ove privatizacije, bilo da su to pojedinci ili poslovne grupe i kompanija koje su promenile odredište “, objasnio je on.