Bivšem direktoru policije odobren zahtev za proširenje tužbe protiv vlade

Rašit Ćaljaj
Izvor: Klan Kosova

Bivšem direktoru Kosovske policije Rašitu Ćaljaju, na ročištu održanom jutros u Osnovnom sudu u Prištini, odobren zahtev za proširenje tužbe protiv Vlade Kosova, kancelarije premijera i Ministarstva unutrašnjih poslova, prenosi Koha.

Ćaljaj je nakon što je smenjen sa funkcije direkotora Kosovske policije, podneo tužbu protiv kosovske vlade, kojom je blokirao konkurs za izbor novog direktora.

Pre nekoliko dana Apelacioni sud je ukinuo prvostepenu odluku i vratio slučaj na ponovno suđenje.

Na današnjem ročištu predstavnik kosovske vlade odustao je od zahteva za razrešenje sudije u predmetu.

Takođe je odlučeno da se 20. januara održi nova sednica, na kojoj će se odlučiti da li će se blokirati konkurs za novog direktora policije.

Osnovni sud u Prištini je ranije saopštio da je doneo odluku da privremeno blokira objavljeni konkurs za mesto generalnog direktora Kosovske policije.

Ova odluka suda donešena je nakon što je Ćaljaj podneo tužbu protiv vlade zbog njegovog razrešenja, zahtevajući suspenziju konkursa za novog direktora.

Rašit Ćaljaj imenovan je za generalnog direktora kosovske policije u avgustu 2018. godine, kada je Ramuš Haradinaj bio premijer, a smenjen je 16.oktobra, 2020. godine odlukom premijera Avdulaha Hotija.