Bolton za Kosovo Onlajn: Bez komentara na Grenela i priču o korekciji granica

John Bolton
Izvor: BBC

Bivši savetnik američkog predsednika Donalda Trampa za nacionalnu bezbednost Džon Bolton u kratkom odgovoru za Kosovo Onlajn rekao je da ne želi da komentariše navode Ričarda Grenela, koji je pre nekoliko dana izjavio da je ideja o korekciji granice između Kosova i Srbije bila Boltonova.

"Ne, bez komentara", rekla nam je Sara Tinsli Boltonova predstavnica za odnose s medijima.

Bitka između Donalda Trampa i Džona Boltona nastaviće se, po svemu sudeći i u narednim mesecima, sve do izbora 3. novembra.

Situacija se dodatno zaoštrila nakon što je Boltonova knjiga "Soba u kojoj se to dogodilo“ stigla u knjižare, a između ostalog, Ričard Grenel, specijalni savetnik za dijalog Beograda i Prištine, nedavno je optužio Boltona da je "ideja o korekciji granica bila njegova“.

Američki predsednik Dobnald Tramp oštro je pre nekoliko dana kritikovao svog bivšeg savetnika za nacionalnu bezbednost Džona Boltona, optuživši ga da je u svojoj knjizi koja je izavala burne reakcije u SAD izneo laži. Boltonova knjiga, koja dobija užasne recenzije, predstavlja kompilaciju laži i izmišljenih priča, s ciljem da ja izgledam loše", ocenio je Tramp na Tviteru.

Dodao je da "mnoge smešne izjave" koje mu Bolton pripisuje nikada nisu izrečene, i da je to čista fikcija.

"Samo pokušava da mi se osveti što sam ga šutnuo kao bolesno štene", istakao je Tramp.

misterNO
26. Jun 2020.
„…Šutno kao bolesno štene“. O čemu pričamo??? Humanosti, rešavanju tudjih problema, neko želi „mir u svetu“??? Odavno nisam čuo ovakvo poredjenje…Valjda mi nije to u krvi…
Miki
27. Jun 2020.
Kod nas se kaze "oterao ga kao besnog kera"