Brnabić: Naša zemlja zauvek zahvalna Kini na poštovanju teritorijalnog integriteta Srbije

Ana Brnabić i Li Ćiang
Izvor: Instagram/ Ana Brnabić

Premijerka Srbije Ana Brnabić sastala se sa premijerom Kine Li Ćiangom, kome je zahvalila na poštovanju teritorijalnog integriteta Srbije.

Brnabić u objavi na Instagramu ističe da Srbija nastavlja da radi na produbljivanju saradnje sa Kinom, dok će akcenat u budućnosti biti na privredi i turizmu.

"Nastavljamo dalje da radimo na produbljivanju naše saradnje, a akcenat će u budućnosti, pored političke saradnje biti na privredi i turizmu. Posebno cenimo izjavu kineskog premijera da će nastaviti da podržavaju kineske kompanije u investiranju u Srbiju i da će kinesko tržište biti još otvorenije za srpske proizvode", navela je Brnabić.

Dodala je da Lija poznaje od svoje prethodne posete Šangaju, 2019. godine, kao i da joj je drago što je imala priliku da se ponovo sretnu.

"Ponovio je čvrst stav Narodne Republike Kine u vidu poštovanja međunarodnog prava i poštovanja teritorijalnog integriteta Republike Srbije. Na tome će naša zemlja zauvek biti zahvalna Kini. Premijer Li je rekao na sastanku da je naš predsednik izuzetno popularan u Kini, što Srbiji otvara mnoga vrata. Kruna našeg prijateljstva je ugovor o slobodnoj trgovini koji će našoj zemlji, privredi i svim građanima doneti mnogo koristi", zaključila je Brnabić.