Brnabić: Nastavlja se teror Kurtija nad Srbima na Kosovu

Ana Brnabić i Goran Vesić
Izvor: Kosovo Online

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić izjavila je danas da se nad Srbima na Kosovu nastavlja teror koji sprovodi premijer Aljbin Kurti, a na šta su i ona i predsednik Srbije Aleksandar Vučić do sada upozoravali, prenosi RTV.

Brnabić je na pitanja novinara o dešavanjima na severu Kosova, rekla da kosovska policija od jutros vrši pretrese u srpskim opštinama na severu, da su ušli u KBC Kosovska Mitrovica.

"Nastavlja se teror i maltretiranje Aljbina Kurtija nad Srbima na KiM, potpuno očekivano u skladu sa svim onim što smo pričali i što predsednik Srbije Aleksandar Vučić priča već mesecima", rekla je Brnabić.

Ona je istakla da je jedini cilj i jedina želja Kurtija da protera sve Srbe sa Kosova.

"Pratimo situaciju, razgovaramo i sa Kforom, sa međunarodnom zajednicom, a od jutros predsednik Vučić ima sastanke na tu temu, čula sam se i sa direktorom Kancelarije za KiM Petrom Petkovićem", navela je Brnabić.

Na pitanje novinara da li ima informacije o tome ko su bili naoružani ljudi u Banjskoj i kakva je uloga Milana Radojičića u tome, Brnabić je odgovorila da medij koji joj je uputio to pitanje prenosi svaku "reč ministra unutrašnjih poslova u Prištini Dželjalja Svečlje kao da je istina".

"Svečlja kaže da se neko leči na VMA, a vi potrčite da vidite da li je zaista na VMA. Verujem da svi imate sve informacije, pitajte Prištinu", rekla je premijerka.

Dodala je da novinarka N1 nije rekla istinu kada je rekla da je vlast ćutala tri dana povodom događaja u Banjskoj, pošto se predsednik Aleksandar Vučić obratio istog dana u 20 sati.