Brnabić: Potez za prijem Kosova u članstvo Saveta Evrope, vrhunac cinizma Prištine

Ana Brnabić u Dubaiju
Izvor: Vlada Republike Srbije

Premijerka Srbije Ana Brnabić izjavila je danas da zahtev koji je Priština podnela za ulazak takozvanog Kosova u Savet Evrope predstavlja kršenje svih, do sada potpisanih sporazuma, pre svega Vašingtonskog sporazuma, što, ističe, i nije čudno nakon desetogodišnjeg kršenja i neimplementacije Briselskog sporazuma, prenosi RTV.

"Ovaj njihov potez za prijem u članstvo saveta Evrope, je vrhunac cinizma", rekla je Brnabić u Dubaiju gde je danas ranije potpisala sa ministrom za kabinetske poslove Ujedinjenih Arapskih Emirata Muhamed bin Al Abdulah Al Karkavom Memorandum o razmeni iskustava o razvoju i modernizaciji vlade.

Kako je rekla, oni su prekršili Vašingtonsnki sporazum i dodala "da će Srbija nastaviti sa kampanjom otpriznavanja Kosova od strane onih zemalja koje su ih priznale".

"O svemu ostalome će se razgovarati na sednici Saveta nacionalne bezbednosti", rekla je ona odgovarajući na pitanje srpskih medija o tome kakav će odgovor Srbije biti na ovaj potez Prištine

Brnabić je član saveta za nacionalnu bezbednost, ali sutrašnjoj sednici, kako kaže neće moći da prisustvuje, jer sutra završava posetu Dubaiju.