Brnabić sa Bajramovim: Principijelan stav Azerbejdžana da ne priznaje Kosovo

Ana Brnabić sa  Džejhunom Bajramovim
Izvor: Vlada Srbije

Premijerka Srbije Ana Brnabić sastala se danas sa ministrom spoljnih poslova Azerbejdžana Džejhunom Bajramovim, koji je u razgovoru istakao čvrst i principijelan stav te zemlje kada je u pitanju podrška naporima Srbije u očuvanju suvereniteta i teritorijalnog integriteta, što potvrđuje i glasanje Azerbedžana protiv odluke o pokretanju procedure za razmatranje članstva Kosova u Savetu Evrope.

Brnabić je istakla da su odnosi dve zemlje na najvišem istorijskom nivou, o čemu najbolje svedoče dve predsedničke posete realizovane prošle godine u razmaku od samo mesec dana, saopšteno je iz Vlade Srbije.

Brnabić je izrazila zahvalnost na podršci Azerbejdžana u očuvanju suvereniteta i teritorijalnog integriteta Srbije, te poručila da dobre i sadržajne odnose dveju država treba dodatno proširiti i na ostale oblasti saradnje, među kojima je svakako saradnja u oblastima poput energetike, privrede, poljoprivrede, ali i farmaceutske industrije i biotehnologije.

Bajramov je izneo čvrst i principijelan stav Azerbejdžana kada je u pitanju podrška naporima Srbije u očuvanju suvereniteta i teritorijalnog integriteta.

On je poručio da će se podrška Azerbejdžana u međunarodnim organizacijama bezuslovno nastaviti, što najbolje pokazuje primer glasanja protiv odluke o pokretanju procedure za razmatranje članstva Kosova' u Savetu Evrope.

Bajramov je primetio da je, nakon njegovog poslednjeg boravka u Beogradu pre par godina, ekonomski napredak Srbije još vidljiviji, te izrazio uverenje u to da će privredni odnosi dveju zemalja, u okviru daljeg razvijanja strateškog partnerstva, biti značajno unapređeni.

Predsednica Vlade Srbije je srdačno zahvalila i na podršci Azerbejdžana našoj kandidaturi za domaćina specijalizovane izložbe EXPO 2027. godine, te pozvala Azerbejdžan da uzme učešće na ovoj prestižnoj manifestaciji, dodaje se u saopštenju.