Bulješkaj: Svečlja neće da zadrži "roleks" koji je u Kataru dobio na poklon

Dželjalj Svečlja
Izvor: Ekonomia Online

Direktor Agencije za borbu protiv korupcije Ilj Bulješkaj rekao je da su ga kontaktirali iz kabineta ministra unutrašnjih poslova Dželjalja Svećlje, u vezi sa satom "roleks”, poklonom države Katar, istakavši da je sat prijavljen kao protokolarni poklon i da je ministar naveo da ne želi da ga zadrži za sebe, prenosi Reporteri.

"Koliko znam, sat je prijavljen kao protokolarni poklon. Kabinet ministra nas je kontaktirao odmah po dolasku ministra iz posete, pitao nas o procedurama i rečeno nam je da poklon, bez obzira da li ministar može da ga zadrži, on to ne želi već da će ga ostaviti u ustanovi”, rekao je Bulješkaj.

Govoreći o poslu koji je preduzeo početkom ove godine, Bulješkaj ga smatra izazovnim, jer se, kaže, bavi verifikacijom visokih zvaničnika.

"Imamo mnogo izazova jer se bavimo visokim zvaničnicima, proverom imovine visokih zvaničnika, pregledom slučajeva sukoba interesa visokih zvaničnika. Postoje izazovi ali do sada nismo imali poteškoća da ih savladamo. Ono što je malo teže jeste nedostatak agencijskih kadrova, adekvatnih za sprovođenje mandata“, rekao je Bulješkaj.