Čović: Od nas se traži da dopustimo da kriminalna paradržava Kosovo uđe u UN

Nebojša Čović
Izvor: Pink

Nebojša Čović, bivši podpredsednik Vlade Srbije i bivši predsednik Koordinacionog centra za KiM kaže da se od Beograd traži da "dopusti da lažna, kriminalna, paradržava takozvano Kosovo uđe u UN što je protiv naših nacionalih interesa", prenosi Pink.

Čović je ukazao na semantičku igru reči koja je procurela kroz usaglašeni predlog Makrona i Šolca koji prvo nije postojao, a sada postoji.

"Od Srbije se ne očekuje da prizna nezavisnost Kosova, ali da prihvatimo realnost i da dopustimo da ta paradržava, kriminalna država na delu naše teritorije uđe u UN. Jednom kada uđe u UN nikada neće ni izaći", naveo je Čović za Pink.

Kako je dodao, te igre rečima, dve Nemačke i tako to, sve je to van naših nacionalnih i državnih interesa.

"Važna je ona informacija gde su oni po prvi put pokušali da oroče vreme normalizacije odnosa Beograda i Prištine".

Čović je istakao da je važno zakonodavno rešiti da svi koji dođu u vlast i institucije imaju obavezu da poštuju, "kada je KiM u pitanju, ustavno-pravni poredak i njegovu poziciju po ustavno-pravnom poretku i ne samo u javnim izjavama, već u privatnim razgovorima i svim svojim nastupima da to bude kažnjivo delo - ne samo gubljenjem funkcije, već krivičnim odgovaranjem".

"Naša istorija je pokazala da imamo ljude koji su spremni da prodaju veru za večeru. Zaboravljaju šta su radili, kakvo su bili...Zaboravljaju i kakvo je raspoloženje naroda", dodao je Čović.