Dačić o terorističkom napadu u Beču: Upozoravali smo austrijske vlasti

Ivica Dačić
Izvor: Tanjug

Predsednik Skupštine Srbije Ivica Dačić izjavio je danas, povodom najnovijih terorističkih napada u Austriji, ali i širom sveta, da je očigledno da dolazi do ponovnog bujanja međunarodnog terorizma i dodao da je Srbija još ranije upozoravala austrijske vlasti da se u toj zemlji nalazi centar vehabizma, prenosi Tanjug.

Dačić je podsetio da je Srbija sastavni deo međunarodne alijanse u borbi protiv Islamske države.

"Mi smo upozoravali austrijske vlasti, još dok sam bio ministar unutrašnjih poslova da je centar vehabizma i islamskih raznih organizacija u Salzburgu i u Austriji. Možda nam nisu dovoljno verovali u to vreme, nažalost, potvrdilo se da sve na šta smo mi upozoravali i SAD i Evropu, a vezano za islamski terorizma da smo nažalost obistinilo", rekao je Dačić novinarima u Skupštini Srbije.

On je poručio da bi te informacije trebalo ozbiljno se razmatraju i da se napravi najbolji mogući štiti protiv terorizma, navodeći da teroristi nisu došli sa istoka, već je reč o državljanima tih zemalja.

Ja
03. Novembar 2020.
I zato nije dobro teroristima u celom svetu dati prava i nemojte im graditi pravite drzave jer su oni ti koji ce ljudske zivote ponistiti to i tako cine vidise!!