Dačić stigao u Antaliju, planirani brojni bilateralni susreti na marginama Diplomatskog foruma

Skopje_231130_Savet ministara OEBS_Ivica Dačić 10
Izvor: Kosovo Online

Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić stigao je u turski grad Antaliju, gde će učestvovati na Antalijskom diplomatskom forumu, prenosi RTV.

Dačić će govoriti na panelu "Izazovi i mogućnosti na Balkanu", a pored njega i lidera regiona na panelu će učestvovati i specijalni predstavnik Velike Britanije za Balkan Stjuart Pič.

Na marginama foruma u Antaliji, Dačić će imati bilatelarne susrete sa ministrima Moldavije, Gabona, Paname, Libana i Turske.

Pored toga, šef diplomatije Srbije sastaće se sa generalnim direktorom Svetske organizacije za intelektualnu svojinu, kao i sa Visokim predstavnikom UN Alijanse civilizacija.

Antalijski diplomatski forum otvoren je juče, traje tri dana i okuplja gotovo 4.500 učesnika, uključujući 19 lidera država i 73 ministra, kao i 57 međunarodnih predstavnika.

Glavna tema foruma je "Unapređenje diplomatije u vremenima previranja", a kako su organizatori naveli, cilj je da se pruži zajednički okvir za razmišljanje u potrazi za mirnim izlaskom iz turbulentnog perioda u kojem se svet nalazi.