Dajković: Sloboda za Rista

Vladislav Dajković
Izvor: Facebook

Političar iz Crne Gore Vladislav Dajković kritikovao je Vladu Zdravka Krivokapića rekavši da je KBS-u donirala antikovid vakcine od novca crnogorskog naroda, a da je Kosovo uzvratilo hapšenjem državljanina Crne Gore Rista Jovanovića.

„Pre nekoliko dana Vlada Zdravka Krivokapića je vojsci “Kosova” poklonila vakcine, naravno od našeg novca. Prekjuče su nam Kurtijevi policajci uzvratili tako što su - na pravdi Boga - uhapsili Srbina Rista Jovanovića iz Podgorice, kome je određen pritvor trideset dana“, objavio je Dajković na Fejsbuku.

Naglasio je da je Jovanović otac jednogodišnje djevojčice, kome prieti petogodišnja kazna zatvora zato što je kosovske policajce zamolio da ne pretresaju monahinju Srpske pravoslavne crkve.  

„Izdržaće brat Risto Kurtijev kazamat, a hoće li izdržati obraz nekih domaćih Juda - čisto sumnjam. Vidimo se noćas ispred crnogorske Vlade na skupu podrške našem sugrađaninu“, dodao je u objavi Dajković koju je potpisao sa: "Brat za brata".

Risto Jovanović je uhapšen na Vidovdan na Gazimestanu gde je došao kako bi prisustvovao parastosu kosovskim junacima.

U komentarima Dajković je napomenuo da Jovanović nije pružao otpor, nije psovao policajce i nije uradio apsolutno ništa od onoga što mu se stavlja na teret.

„Kao dokaz ovim tvrdnjama postoji video snimak koji je celi region imao priliku da vidi. Ako je pevanje srpske pesme i molba policajcu da ne pretresa monahinju greh "težak" petogodišnje robije, onda međunarodna zajednica treba da reaguje. Sloboda za Rista“, naveo je Dajković.

 

Божидар
30. Jun 2021.
Кривокапићу, брука живи довијека...