Počelo suđenje Ristu Jovanoviću: Zaklinjem se pred Bogom i u svoju ćerku, nisam kriv

Risto Jovanović pred sudijom u Prištini
Izvor: Kosovo Online

Pred Osnovnim sudom u Prištini počelo je suđenje crnogorskom državljaninu Ristu Jovanoviću, koga je Kosovska policija privela u ponedeljak, 28. juna, na Vidovdan na Gazimestanu.

On je, kako je za Kosovo onlajn potvrdila njegov branilac advokat Jovana Filipović, optužen za krivično delo "Izazivanje nacionalne i verske mržnje i netrpeljivosti.

Sudija je pročitala optužnicu, nakon čega se Jovanović izjasnio da nije kriv.

"Reči napisane u optužnici nisu istinite, zaklinjem se pred Bogom i u svoju ćerku, da nisam izgovorio reči navedene u optužnici. Nisam kriv i nisam došao da širim mržnju", rekao je Jovanović.

Suđenju prisustvuje i otpravnik poslova u ambasadi Crne Gore na Kosovu Mirsad Bibović.

Jovanović, koji je iz Podgorice, na Vidovdan je došao na Kosovo da bi prisustvovao obeležavanju godišnjice Kosovskog boja na Gazimestanu, a priveden je od Kosovske policije nakon što je negodovao dok su pripadnici KP pretresali monahinju.

Василије
30. Jun 2021.
Ристо брате уз тебе смо ти ниси крив
Novosadanka
30. Jun 2021.
Sramno sta siptari mom narodu radi ljudi kad ce te se osvestiti da nam nezele nista dobro ali lazi imaju kratke nogi
Lii
30. Jun 2021.
Bravo policia Kosovë
Kосовац
30. Jun 2021.
Браво за шта?
Danko
30. Jun 2021.
Срам те било ! Бре смеш ни име да напишеш ...много сте јаки у групи и наоружани бруке људске!
Zoran
30. Jun 2021.
Sudstvo kao i nazovi drzava, korumpirano i trulo. Pa dali tuzilastvo ima oci? Dovoljno je pogledati snimak hapsenja. Nece ovo izivljavanje jos dugo trajati.
Nostradamus
30. Jun 2021.
Na snimku se vidi da nisi ljudino nista skrivio i nema razloga da se pravdas. Ali imas posla sa albancima, u tome ti je problem.
Lii
30. Jun 2021.
Nostradamus hahaha
Biser
30. Jun 2021.
Sramota! Čovek ništa nije uradio.
daki
30. Jun 2021.
Bravo Risto nista ti nemogu.Sve je kod njih laz i stvorili na lazima laznu drzavu
Serbia
30. Jun 2021.
polakoo tiha voda breg roni, sve ce doci na svoje mesto kad-tad!!!
Miodrag iz Peći
30. Jun 2021.
Risto Jovanović je uz Đurića simbol trpljenja Srba od policijske torture. U Americi su napravili čitav pokret: "Crni životi su važni" zbog prekomerne upotrebe sile nad mriminalcem i narko dilerom Džordžom Flojdom. Luis Hamilton je obojio čuvenu Mercedesovu "Srebrnu Strelu" u crno i kleči na američku himnu. Gde su sada svi oni srpski sportisti koji su se solidarisali sa pokretom: "Black lives matter" pa Nikola Jokić (poreklom sa Velike gde su albanski fašisti SS jedinice "Skender Beg" izvršili genocid nad preko 500 Srba od čega
118-toro dece mlađe od 12.god. ) baškari se po Crnoj Gori a da makar ne osudi zločinački postupak albanske policije na KiM. Sa pravom kažem "Albanske policije" jer su Srbina policajca suspendovali zbog ometanja privođenja. Koliki je rasizam kod Albanaca dokazuje i slučaj povratka Dragice Đukić u svoj stan, a najnovija vest je da joj albanski inspekcijski organi nisu dozvolili zamenu polomljenih vrata blindiranim pod raznim izgovorima od traženja građevinske dozvole do carinske deklaracije i sertfikata proizvoača vrata. To nije: "Nacionalizam i izazivanje nacionalne i verske mržnje"??? I koje im je opravdanje: "Srpikanja je i radila je u SUP - u Srbije"... A, među demonstrantima su i ubice i silovatelji 80 romskih svatova i muških i ženskih.
Serbian Freedom is important.