Deljiu-Kodra: DPK ima kandidate za preuzimanje vlasti u brojnim opštinama

Blejrta Deljiu-Kodra
Izvor: Ekonomia Online

Poslanica Demokratske partije Kosova Bljerta Deljiu-Kodra veruje da će stranka kojoj pripada osvojiti vlast u brojnim opštinama nakon lokalnih izbora zakazanih za 17. oktobar, prenosi Ekonomija onlajn.

Deljiu-Kodra ističe da su kandidati ove stranke već dokazani na političkoj sceni i da su svoje upravljačke mogućnosti dokazali dobrim vođenjem opština u prethodnom mandate, posebno, kako kaže, u brojnim projektima koji su uticali na živote građana.

"Uverena sam da ćemo vratiti uspešan rezultat u velikom delu opština u kojima je Demokratska partija Kosova vladala u prethodnim mandatima, jer smatramo da postoji potreba za našim povratkom na vlast i približavanjem perspektive građani da sprovode programe koji direktno utiču na njihove živote”, rekla je Deljiu-Kodra.

Ona je dodala da bi glavni prioritet svih poslanika trebao da bude povratak na posao što je pre moguće u parlamentu i naglasila da opozicione stranke mogu dati svoj doprinom kako bi se popravila situacija sa pandemijom i smanjio broj  novozaraženih.

"Smatram da bi glavni prioritet poslanika, naravno, trebalo da bude vraćanje na posao u Skupštinu. Tražili smo i čvrsto verujemo da će se poslanici što pre vratiti na posao i videti koje će mere biti da sarađujemo i ponudimo našu saradnju kao opoziciona stranka. U mogućnosti smo da ponudimo sav naš opozicioni potencijal kako bismo popravili situaciju sa pandemijom, smanjili broj infekcija jer razumemo položaj u kome se Kosovo nalazi", zaključila je Deljiu-Kodra.