Đurić: Kurti nije ukinuo taksu, nove kaznene mere naziva reciprocitetom

Marko Đurić
Izvor: N1 Info

"Kurti nije ukino takse. Ne nasedajte na lažne vesti. Premijer privremenih institucija samouprave u Prištini najavio je, da budemo sasvim precizni, samo oročenu suspenziju taksi i to uslovno, a istovremeno uvodi nove kaznene mere za naše građane i privredu koje naziva reciprocitetom", saopštio je večeras direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić. 

"Ovime se situacija ne deeskalira i ne vraća na stanje pre uvođenja anticivilizacijskih taksi na robu iz centralne Srbije, već se na perfidan način uvode do sada nepostojeće barijere za trgovinu i kretanje ljudi i robe", navedeno je u saopštenju direktora Kancelarije za KiM.

Đurić je poručio da Priština nastavlja da se poigrava ovim pitanjem i ekonomskom perspektivom društva na Kosovu, a ova odluka je predstava namenjena delu međunarodne zajednice. 

"Smatram, međutim, da nikako nije vreme za mere poput onih koje je večeras usvojila Priština, već je ovo vreme kada čak i duboke i suštinske razlike sa Prištinom treba da budu po strani, i kada svi treba da snažno i neposredno sarađujemo na prevazilaženju epidemije koja ne zna za granice, političko opredeljenje, veru i naciju", zaključio je u saopštenju direktor Kancelarije za KiM.