Đurić: Svečlja ništa bolje nije mogao da smisli za građane Kosova od razbijanja bilborda

Uklonjen Bilbord u Zvečanu
Izvor: Fejsbuk

Ambasador Srbije u Sjedinjenim Američkim Državama Marko Đurić izjavio je danas da niko nije očekivao da bi ministar unutrašnjih poslova Kosova mogao da smisli bilo šta bolje za građane od razbijanja bilborda u Zvečanu sa fotografijama počasnih građana.

Đurić je na društvenoj mreži "X" ocenio da je Svečlja jedino dobar u razbijanju tuđeg vlasništva, podsećajući da je svojevremeno uništio vozilo Euleksa.

"Valjda niko nije očekivao da bi ministar unutrašnjih poslova Dželjalj Svečlja mogao da smisli bilo šta bolje za građane Kosova* osim razbijanja bilborda. Kakav sjajan način je izabrao da nas sve podseti da je to jedina stvar u kojoj je zaista dobar. Na načinu na koji je razbio vozilo Euleksa zavide mu svi balkanski fudbalski huligani – od FK Balkani Suva Reka, 'Intelektualaca' iz FK Drita, Podujevo, pa sve do zloglasnog 'Balisteta' FK Škendija, Tetovo. Bravo, Dželjalje, ti veliki vođo i veliki heroju", poručio je Đurić.

Dvojica ministara Kurtijeve vlade Dželjalj Svečlja i Eljbert Krasnići izašli su danas na teren da izbliza vide uklanjanje bilborda sa fotografijama počasnih građana Zvečana Aleksandra Vučića, Marka Đurića, Vladimira Putina, Novaka Đokovića, Milorada Arlova, Zorana Krivokapića i Jugoslava Kostića.

Svečlja je snimak uklanjanja bilborda objavio na Fejsbuku i tom prilikom rekao "da će jedini simbol Srbije na Kosovu biti njena ambasada u Prištini".

„U Zvečanu su danas uklonjeni nelegalni bilbordi sa simbolima i slikama diktatora i agresora, koji su neprihvatljivi u Republici Kosovo“, istakao je on na Fejsbuku.