Džaferi: Važno da organizujemo fer izbore u Severnoj Makedoniji

Taljat Džaferi
Izvor: Kosovo online

Premijer u prelaznoj vladi Severne Makedonije Taljat Džaferi rekao je danas na konstitutivnoj sednici da je pred njegovom vladom važan zadatak - organizovanje slobodnih, fer i demokratskih redovnih izbora u otvorenoj i zakonitoj proceduri, prenosi makedonski portal A1.

Džaferi je najavio očekivanja od rada nove Vlade u pogledu organizacije i sprovođenja predstojećih izbora i realizacije tekućih obaveza Vlade, u interesu građana.

"Pred nama je ključni zadatak, priprema i organizovanje slobodnih, fer i demokratskih redovnih izbora u otvorenoj i zakonitoj proceduri. U našem zadatku imamo obavezu da sarađujemo sa Skupštinom i Državnom izbornom komisijom i Misijom Oebs/Odihr, ali i sa Evropskom unijom i SAD kao našim strateškim partnerom, kako bismo obezbedili najviše evropske standarde u procesu", rekao je Džaferi.

Vlada je dužna, kako ističe, da obezbedi redovno funkcionisanje parlamenta, saradnju i inkluzivnost u radu.

"Od ove vlade očekujem efikasnost i da služi interesima građana, da bude transparentna i odgovorna", naglasio je Džaferi.

Izrazio je očekivanje da će svi članovi Vlade uložiti svo svoje znanje i iskustvo i predano raditi u interesu građana i da će zajedno, otvoreno i profesionalno, prevazići sve izazove.

Predsednik Vlade Talat Džaferi je u svom prvom obraćanju novoizabranoj vladi čestitao izbor članovima Vlade i poželeo im uspešan rad i saradnju.