Erdogan: Turska ima istorijsku odgovornost prema Balkanu

Redžep Erdogan predsednik Turske
Izvor: Kosovo Online

Turski predsednik Redžep Tajip Erdogan izjavio je tokom posete Crnoj Gori da Turska ima istorijsku odgovornost i obavezu prema zemljama ovog regiona, prenosi Tanjug.

Na pitanje novinara na Cetinju u vezi sa jučerašnjom posetom Bosni i Hercegovini i izjavom člana Predsedništva BiH Milorada Dodika o tome da više veruje Erdoganu nego Zapadu, turski predsednik je rekao kako posete BiH i Crnoj Gori pokazuju odgovornost Turske prema regionu, prenosi Anadolija.

"Mi imamo istorijsku odgovornost i obavezu ovde. Zato nastavljamo posete balkanskim zemljama i zato ćemo ih i dalje nastaviti. Juče sam bio u BiH i razgovarao sa našim prijateljima tamo. Njihovo zajedništvo je za nas veoma važno. Verujem da Bosna i Hercegovina u jedinstvu i zajedništvu može prevazići svoje probleme", naglasio je Erdogan.

Predsednik Turske je istakao da je na današnjem sastanku sa predsednikom Crne Gore Milom Ðukanovićem potvrđena volja za nastavkom jačanja saradnje Turske i Crne Gore, koje imaju ozbiljan potencijal za razvoj ekonomske saradnje i obima trgovinske razmene.

 

sami
28. Avgust 2021.
turkija ima sad probleme sto dao serbiju da bude derzava sad ima problema svi na balkan to je bio greska i grcku na 1850 tolerisao isto sad kukaj