Erdogan: Podrška integritetu BiH i miru u regionu

Redžep Tajip Erdogan na sednici predsedništva BiH
Izvor: Tanjug

Turski predsednik Redžep Tajip Erdogan rekao je da je danas u Sarajevu na sastanku sa članovima Predsedništva BiH razgovarano o bilateralnim odnosima i odnosima u regionu, kao i na svetskom planu, prenosi Tanjug.

Erdogan je rekao da Turska pruža podršku teritorijalnom integritetu i suverenitetu BiH, integracijama BiH i da podržava mir u regionu.

"Drago mi je što sam ponovo došao u Sarajevo, osećam se ovde kao kod kuće. BiH ima posebno mesto u srcima naših ljudi", naveo je Erdogan, prenosi portal Klix.ba.

Predsednik Turske je rekao da su na sastanku razmenjena mišljenja o dešavanju na Balkanu i postignuta saglasnost da bi trebalo ubrzati ekonomski razvoj.

Istakao je da Turska i BiH imaju cilj da povećaju ekonomsku razmenu na milijardu evra i da je to veoma bitan cilj.

"Potvrdili smo našu podršku BiH u NATO i da je suverenitet BiH bitan. Nastavićemo da radimo na očuvanju regionalne stabilnosti", istakao je Erdogan.

Turskog predsednika dočekali su u Sarajevu, uz vojne počasti, predsedavajući Predsjedništva BiH Željko Komšić i bošnjački član Šefik Džaferović, ali ne i srpski član Milorad Dodik, navodi RTRS.

Nakon toga je Erdogan nasamo razgovarao sa Dodikom, Džaferovićem i Komšićem.

Posle toga usledio je sastanak delegacija BiH i Turske o infrastrukturnim projektima i ekonomskim temama.

Sastanku su u ime Republike Srpske, pored srpskog člana Predsjedništva BiH, prisustvovali i ministar komunikacija i transporta u Savetu ministara Vojin Mitrović i ministar spoljne trgovine i ekonomskih odnosa Staša Košarac.

Miodrag iz Peći
27. Avgust 2021.
Misli Izetbegović da će kumstvom sa Erdoganom da obezbedi sebi političku budućnost. Ali kumstvo kod muslimana nije isto kao kod pravoslavaca, pa ipak, kum Miloš je ubio kuma Karađorđa, kum Šešelj je napustio kuma Vuka, Milošević ubio kuma Stamboluća...
A u NATO savez BiH neće ući dok je Republike Srpske.