Gašić obišao poplavljena područja:Traga se za dve osobe koje je odnela bujica

Bratislav Gašić
Izvor: Ministarstvo unutrašnjih poslova Srbije

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Bratislav Gašić obišao je večeras poplavljena područja u Novom Pazaru i izjavio da pripadnici Sektora za vanredne situacije, sa ostalim službama, čine sve da pomognu građanima da sačuvaju njihova domaćinstva, da je danas bilo 84 evakuacije u toj regiji, kao i da se intenzivno traga za dve osobe koje je odnela bujica.

"Na sreću, u ovom delu Novog Pazara, reka je u koritu. Međutim, sve ono što je stiglo sa svih tih manjih bujičnih vodotokova je ogromna količina vode. Želim da se zahvalim gradonačelniku Novog Pazara, građanima i lokalnoj samoupravi koji su danas ovde čitavog dana zajedno sa Sektorom za vanredne situacije i 'Srbijavodama', kao i Vojsci Srbije koja je istog trenutka izašla da pomogne građanima da sačuvamo domaćinstva”, rekao je Gašić, a saoštili iz resornog ministarstva.

Naveo je da su pripadnici Sektora za vanredne situacije danas obavili 84 evakuacije dodajući da će pripadnici vatrogasno-spasilačkih jedinica ostati na ovim područjima sve dok građani ne budu u potpunosti bezbedni.

Poručio je da u ovom trenutku angažovano šest spasilačkih specijalističkih timova za spasavanje i rad na vodi, koji vrše pretragu za dva lica koje je bujica odnela.

"Imali smo 84 evakuacije danas iz 84 objekta, pet u Novom Pazaru, devet u Sjenici, 30 u Prijepolju, 24 u Priboju i 16 u Brusu”, rekao je on.

Najavio je, prenosi "Politika", da će ekipe nastaviti sa radom i da će u Novom Pazaru ostati, koliko god bude bilo potrebno, 94 pripadnika vatrogasno-spasilačkih jedinica, kako bi gradjani bili bezbedni.

Usled obilnih padavina koje su prouzrokovale porast vodostaja i izlivanje reka i bujičnih potoka vanredna situacija proglašena je na teritoriji Novog Pazara, Prijepolja, Tutina i Brusa, kao i na delu teritorije opštine Nova Varoš.

Pripadnici Sektora za vanredne situacije koji su konstantno na terenu do sada su evakuisali 84 osobe, a u područjima ugroženim poplavama angažovani su timovi za crpljenje vode.