General Mojsilović: Srbija visoko ceni čvrstu i principijelnu podršku Rumunije teritorijalnom integritetu naše zemlje

Mojsilović i Petresku
Izvor: Ministarstvo odbrane

Načelnik Generalštaba Rumunske armije general Danijel Petresku sa delegacijom boravi u trodnevnoj poseti Srbiji na poziv načelnika Generalštaba Vojske Srbije generala Milana Mojsilovića, koji je ovom prilikom izrazio zahvalnost na profesionalnom angažovanju rumunskog kontingenta u sastavu međunarodnih snaga na Kosovu.

General Petresku danas je posetio Generalštab Vojske Srbije, gde je sa generalom Mojsilovićem razgovarao o aktuelnoj bezbednosnoj situaciji u regionu i svetu, dometima uspostavljene saradnje i mogućnostima za njeno unapređenje. 

"U razgovorima je iskazano zadovoljstvo dostignutim nivoom bilateralnih odnosa i potvrđeno je opredeljenje za dalje jačanje saradnje Vojske Srbije i Rumunske armije u svim oblastima od obostranog interesa, među kojima se posebno ističe obuka specijalnih i vazduhoplovnih snaga. General Mojsilović je svog sagovornika obavestio da Srbija visoko ceni čvrstu i principijelnu podršku Rumunije teritorijalnom integritetu naše zemlje i zahvalio mu na profesionalnom angažovanju rumunskog kontingenta u sastavu međunarodnih snaga u našoj južnoj pokrajini", navodi se u saopštenju Ministarstva odbrane.

U nastavku posete, general Petresku je obišao Vojnu akademiju i Vojnomedicinsku akademiju u Beogradu, gde su mu predstavljeni kapaciteti i delokrug rada ovih vojnih ustanova, dok će sutra posetiti 72. brigadu za specijalne operacije u Pančevu.

Načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Milan Mojsilović boravio je u zvaničnoj poseti Rumuniji u septembru prošle godine, a ovakvi susreti na visokom nivou, kako kaži iz Ministarstva odbrane Srbije, daju podsticaj daljem unapređenju saradnje i jačanju poverenja i dobrosusedskih odnosa.