Hadžiu: Izborom novog rukovodstva DPK će se vratiti snažnija na političku scenu

DPK
Izvor: Ekonomia Online

Poslanik Demokratske partije Kosova Bekim Hadžiu rekao je da ova stranka, koja treba 3. jula da izabere novog lidera, nije u lakoj poziciji, pre svega imajući u vidu odsustvo bivših lidera i osnivača ove stranke koji se nalaze u Hagu, prenosi Ekonomija onlajn.

Hadžiu je rekao da mora postojati jedinstvo i koordinacija kako bi se izabralo najbolje rešenje za čelnu poziciju stranke.

"Ovo je situacija koja zaista zahteva koordinaciju svih da bi se izabrao istinski zaslužni lider koji će Demokratsku stranku odvesti do pobede. Vidimo da se prevare ova vlada svakodnevno razotkrivaju i to će biti veliko razočaranje za građane, a najbolju alternativu će im ponuditi DPK", rekao je Hadžiu.

On nije želeo da govori o imenima ljudi koji bi mogli da dođu na mesto predsednika stranke, jer još uvek nema zvanične kandidature za ovu funkciju.

Prema mišljenju njegovog partijskog kolege Fatona Abdulaha, promene na mestu lidera DPK dovešće do promene čitavog rukovodstva.

„Promene koje će biti napravljene u Demokratskoj stranci Kosova kroz ovu konvenciju nisu samo za lidera stranke, već će promeniti rukovodstvo stranke, pa ćemo imati duboke promene, a sve sa ciljem kako bismo odgovorili na nove okolnosti i građane", rekao je Abdulahu.

On je dodao da mora da se stvori teren i uslovi da svi imaju jednaka prava, bez obzira ko je kandidat.

Abdulahu kaže da su ove promene neophodne i hitne ne samo zbog povratka na vlast, već i da bi se uredile neke stvari u opoziciji, a sve sa ciljem da se sačuva demokratija na Kosovu.