Haljimi: Sledeće godine Kosovo i Srbija neće imati iste granice

Fisnik Haljimi
Izvor: © Kosovo Online

Kosovsko pitanje moglo bi da se nađe veoma brzo na međunarodnoj konferenciji u Sjedinjenim Američkim Državama (SAD), gde bi Beograd i Priština trebalo da „okončaju dijalog i reše konflikt“, ocenio je u izjavi za Kosovo Onlajn analitičar iz Prištine Fisnik Haljimi.

Prema njegovom mišljenju, Zajednica srpskih opština (ZSO) nikada neće postati realnost, jer nije u skladu sa Ustavom Kosova, a tome se protivi i lider Samoopredeljenja Aljbin Kurti, čija stranka je izašla kao pobednik na oktobarskim izborima.

„Da li ćemo imati razmenu teritorija ili federalizaciju Kosova, to zavisi kako će se pregovarati. Moje lično mišljenje je da ni Kosovo ni Srbija neće imati iste granice za najkasnije godinu dana u odnosu na danas. To će biti definitvno kraj konflikta Srba i Albanaca”, smatra Haljimi.

Izjave lidera Samoopredeljenja da će dijalog sa Beogradom voditi on, a ne predsednik Hašim Tači, Haljimi je nazvao Kurtijevim i Tačijevim „gađanjem rečima” i dodao da je to samo u funkciji njihove unutrašnje politike.

„Dijalog Kosova i Srbije nije posao samo Kurtija i Tačija. To je veći problem, gde su veliki svetski akteri u igri. Imamo dva ili tri specijalna izaslanika iz Amerike i jakog ambasadora Rusije u Beogradu. Svi oni su zainteresovani da se konflikt između Albanaca i Srba reši” , naglasio je Haljimi.

Povodom izjave Aljbina Kurtija da će od Srbije tražiti ratnu odštetu, Haljimi kaže da Kosovo ne može da traži ratnu odštetu jer nije primljeno u Ujedinjene nacije i da će se sva „takva i ostala pitanja poput penzija i kidnapovanih i nestalih, rešavati tokom pregovora uz posredovanje međunarodne zajednice“.

Milos
24. Oktobar 2019.
Rusi da idu u Ameriku na pregovore? Pa valjda ima vise prostora u Rusiji.
Dini
24. Oktobar 2019.
E rusi imaju prostor ali gazda zna se ko ameri
MMM
24. Oktobar 2019.
Ludilo sa siptarima. Siptari neka idu Albaniju. Kosovo je Srbija.
Dini
24. Oktobar 2019.
Samo amerika koja ti rusija bre
Дада
26. Oktobar 2019.
Да се разумемо, Турски документ који се налази у Констнитноплу од 1445 године, говори да је на Косову бил осамо 46 Албанских породица. Највише кућа припадало је Србима 12.840, 75 куца Власима, 17 Бугарима, а само по једна куца Јеврејима и Католицима, а само 46 кућа Албанцима.
Kosovo je Srbija to je oduvek bilo, a sto si lbanci hteli d
26. Oktobar 2019.
Kosovo jeste srpsko I treba da bude u sastavu Srbije
Milan
09. Maj 2020.
Zna se ko je gazda, tj America.Sve ostalo je zamajavanje.
17. Maj 2020.
Kosovo je Srbija i tu nema sta da se pregovara.Oni su podstanari nista vise.
Dobrivoje
17. Maj 2020.
Kosovo je Srbija.
Kosmetovac
23. Maj 2020.
Tako je SRBIJA IMA SVOJ USTAV I SVOJE GRANICE SVAKO KO POKUŠA PROTIVUSTAVNO DA POKLANJA SRPSKE TERITORIJE ON JE IZDAJNIK TJ.PETOKOLONAŠ ZNA SE KAKO SE SA TAKVIMA POSTUPA
Dreni
14. Jun 2020.
Kosovo je uslo u sastavu srebije 1913 g.
Nemoj da se varamo i frapci znaju tu cinjenicu.. Albanci su tu gdesu, srbi su dosljaci na balkanu..... Zna to ceo svett.
Pozzz
Drenii
14. Jun 2020.
Srbi u srbiju, albanci najstariji narod na balkanu.....
Drenica
14. Jun 2020.
A šta si popio....
Svetozar Nikolic
21. Jul 2020.
Ako hocete da znate rusi nasa braca ce vratiti nasoj zemlji nase kosovo koje ste licno vi albanci palili i zarili i ubijali sve redom ko nije hteo da napusti kosovo ubijali ste i vas narod maskirani u srpsku policiju da to ste viradili ubijsli ste i palili i vase ljude koji nisu hteli da uzmedu pusku i da pucaju na srbe jer njihova deca su vise hleba jeli u srpskoj kuci nego u svojoj aviste zajedno sakurtijem sa tacijem sa i sa haradinajom napadali nase srpske porodice ispocetka ste im samo pretili i hteli ste dakupite njihove kuce aonda ste ich palili i ubijali zajedno uceka uceka vikaliste kao pomihanuto ludi jer ste bili budale ajde probajte sad objavitenam rat sada i bicete porazeni dok ste rekli koljac jednu slatku rijec bakljava
Dini
24. Oktobar 2019.
Pa gazda je u americi ko će da ide u rusko blat
Prištevac
12. Maj 2020.
Nece ni buran na svadbu,ali ga donesu na ovalu.
Mijo
13. Jun 2020.
Vidis li da je Duboks Drzava ZLO ?
Ďini
24. Oktobar 2019.
Samo amerika
Gaga
24. Oktobar 2019.
Dimi
Dinče
Dinče, puna ti usta Amerike ali gazda,je promenjljiva kategorija +bre+ Mogao bi malo da poradiš i na opismenjavanju
Puna ti usta Amerike.
Gazda je promenjljiva kategoria Dimče
Gresni pop Milorad
06. Maj 2020.
Nalazimo se u vremenu turbulentnih geo-politickih i geo-strateskih promena. Sve to utice i na ove prostore tako da ce se vise znati nakon izbora u Sjedinjenim Americkim drzavama gde se verovatno predvidja Trampova pobeda a samim tim i njeov nastavak borbe protiv globalizma. Kao posledica tog stanja dolazi do "promena", a ja bi je nazvao nervozom kod globalista, koji gube svoj uticaj i teze da izazivanjem nestabilnosti u raznim regionima sveta ocuvaju svoj uticaj. Medjutim do toga nece doci i sve trenutne "promene" koje mogu uslediti u narednih nekolimko meseci ce biti nevazne.